- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac se ponosi Srbijom: „Treba još malo vremena za velika dela“

© JONATHAN NACKSTRANDToni Đerona
Toni Đerona - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Selektor rukometaša Srbije Toni Đerona izjavio je posle eliminacije sa Svetskog prvenstva, gde su Orlovi završili na 11. mestu, da je napredak evidentan, samo da je potrebno vreme da se stvari potpuno iskristališu.
Pobedom nad Holandijom rezultatom 32:30 Srbija je okončala učešće na SP u Poljskoj.
Izabranici Španca Tonija Đerone završili su kao trećeplasirani tim na tabeli druge faze takmičenja. Šest bodova nije bilo dovoljno da se obezbedi plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali je opšti utisak da Orlovi nisu razočarali.
Borili su se, dali sve od sebe, ali ih je poraz od Norveške 31:28, iako su vodili u pojedinim trenucima i sa pet golova razlike, koštalo eliminacije.
Đerona nije razočaran, naprotiv. Smelo poručuje da je ovaj tim predodređen za velika dela, ali mu je potrebno vreme. Još malo vremena.
„Mislim da smo ostvarili određeni napredak, ali nedovoljan za nešto veće. Izgubiti golom razlike od Nemačke, tri od Norveške nije sramota. Pobedili smo sve ostale, ali nismo bili spremni da se borimo za veće ciljeve. Ne smemo da zaboravimo istoriju ove ekipe. Iako imamo igrače kji su u svojim tridesetim, neki koju godinu manje, oni nisu navikli da sa reprezentacijom igraju utakmice na ovom nivou i to je ono što ovaj tim treba da nauči“, istakao je španski stručnjak koji je, stiče se utisak, preporodio Orlove.
Osvrnuo se iskusni Đerona i na ogroman potencijal koji Srbija poseduje, a ogleda se u mlađim igračima.
„Takođe, tu su mladi igrači koji svojom igrom ozbiljno pretenduju da u budućnosti imaju veću ulogu, kao što su Stefan Dodić i Marko Milosavljević. Nadam se da ćemo se izboriti za naredno Evropsko prvenstvu i uz dodatnih godinu dana rada zajedno, da ćemo biti u stanju da odemo korak dalje“, rekao je Đerona, čije je reči preneo Rukometni savez Srbije na zvaničnom sajtu.
Đerona nema dilemu da rivali posmatraju Srbiju sada na jedan drugačiji način – sa daleko više poštovanja.
„Rekao sam ekipi da sam jako ponosan na njih zbog toga. Ovo je ekipa koja je sada spremna da igra dve jake utakmice u istoj nedelji kao što je to bio slučaj sa Francuskom, zatim Slovenijom, kasnije i Švedskom. Važno je da ljudi vide kako se ekipa bori na ovim utakmicama jer na svakoj sledećoj imaćeš veći respekt protivnika. I dalje ima prostora za napredak svakako, posebno u utakmicama gde jedna lopta odlučuje sve“, naveo je Đerona.
Za kraj je selektor imao i poruku za srpske rukometaše koji se vraćaju obavezama u svojim klubovima.
„Pre sledećeg velikog prvenstva imaćemo ponovo samo dve do tri nedelje da se pripremimo i zbog toga je važno da igrači koji konkurišu za reprezentaciju individualno urade više i da se ne štede u svojim klubovima. To sam im rekao i posle utakmice sa Holandijom u svlačionici. Njihovim telima i psihi trebaju jake utakmice što je češće moguće jer za takmičenja koja traju dugo kao što je Svetsko prvenstvo, to može samo da napravi razliku. Zamislite da sada, umesto što se vraćamo kući moramo da igramo četvrtfinale? Naravno da bi ekipa kroz srce, želju i motivaciju pronašla snagu za sve do kraja, ali je potrebno to moći i kada to nije slučaj“, zaključio je selektor Orlova Toni Đerona.
Srbija - Holandija, rukomet, SP - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Pobeda „Orlova“ za kraj Svetskog prvenstva
Rukometaši Srbije tokom utakmice protiv Francuske u Zrenjaninu - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Srbija ostala bez četvrtfinala Svetskog prvenstva
Selektor Toni Đerona i rukometna reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Srbija je svoju sudbinu stavila u tuđe ruke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala