- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je svoju sudbinu stavila u tuđe ruke

© REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKISelektor Toni Đerona i rukometna reprezentacija Srbije
Selektor Toni Đerona i rukometna reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Poraz rukometaša Srbije od Norveške (31:28) na startu druge faze Svetskog prvenstva zakomplikovao je život izabranicima Tonija Đerone, čija je sudbina za plasman u četvrtfinale sada u tuđim rukama.
Orlovi su odigrali više od pola meča fantastično protiv Skandinavaca, ali kao što kaže selektor Toni Đerona, to nije dovoljno da bi se na kraju teren napustio visoko podignute glave.
Meč traje 60 minuta!
Srbija se sada dovela u situaciju da mora da pobedi i Argentinu (subota, 15.30) i Holandiju (ponedeljak), selekcije koje nisu rukometne sile, ali ni to nije garancija da se na planetarnoj smotri završi među osam najboljih reprezentacija sa šest osvojenih bodova.
Orlovima je neophodno da Norveška i Holandija savladaju Nemačku, čime bi se napravio krug od tri selekcije sa po šest bodova (Srbija, Holandija i Nemačka), te bi u narednu fazu takmičenja išla reprezentacija sa najboljom gol-razlikom.
Samim tim, Srbiji je neophodno i da potencijalne pobede nad Argentinom i Holandijom bude sa što više golova razlike.
Ali, nije samo četvrtfinale na talonu. Tu je i plasman u kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.
Plasman u četvrtfinale donosi „vizu“ za borbu za OI, ali čak i deveta i deseta pozicija na Svetskom prvenstvu, pa čak i 11. mogle bi da dovedu do tog scenarija.
Zaobilazni, duži i teži put bio bi da izabranici aktuelnog selektora Tonija Đerone osvoje Evropsko prvenstvo, ili da se bar domognu finala istog u kojem bi izgubili od Francuske ili Norveške.
„Trikolori“ kao domaćini Igara automatski imaju osigurano učešće, samim tim bi se i finalnista našao na pomenutom turniru.
Ali, sačekajmo rasplet na Svetskom prvenstvu i duele sa Argentinom i Holandijom posle kojih će biti daleko jasnija situacija Srbije i kada je u pitanju plasman u četvrtfinale i plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.
Srbija – Norveška - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Đerona razočaran: Utakmica se ne pobeđuje za pola sata
Srbija - Norveška, rukomet, SP - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
„Orlovi“ ispustili pobedu i četvrtfinale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala