- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đerona razočaran: Utakmica se ne pobeđuje za pola sata

© AP Photo / AP Photo/Piotr HawalejSrbija – Norveška
Srbija – Norveška - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Rukometaši Srbije odlično su otvorili utakmicu protiv selekcije Norveške u meču druge faze Svetskog prvenstva, ali je drugo poluvreme pokazalo moćnije lice protivnika Orlova zbog čega je Toni Đerona, selektor srpskog tima, izuzetno razočaran. Đerona nije bio zadovoljan odbranom, ali ni napadom, međutim ističe da nada i dalje postoji.
Imala je Srbija na poluvremenu razliku od tri poena, delovalo je da je na dobrom putu da ostvari veliku pobedu, ali Norvežani su pokazali da su sa razlogom jedna od najboljih rukometnih ekipa na svetu.
Toni Đerona, selektor srpske reprezentacije, istakao je da je bilo dobro poznato da će Norvežani drugačije, snažnije ući u drugo poluvreme, ali da je tada upravo zakazala odbrana o kojoj se mnogo govorilo pred ovu utakmicu.
„Znali smo da će norveški tim podići intenzitet u drugom poluvremenu, kao što su to učinili i protiv Holandije. Nismo našli način da odgovorimo na taj intenzitet, odbrana je bila loša, ali je problem u napadu bio veći. Izgubili smo mnogo lopti u prvih 15 minuta i nismo uspeli da se vratimo. Utakmica se igra 60 minuta, protiv timova poput Norveške ne može da se pobedi ako odigraš dobrih 30-40 minuta. Analiziraćemo ovaj meč, probaćemo da izvučemo pouke i učimo iz sopstvenih grešaka“, rekao je Đerona za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.
Iako su gotovo minimalne, šanse da Srbija izbori plasman u četvrtfinale i samim tim kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu i dalje postoje, alsi Srbiji su pobede protiv Holandije i Argentine imperativ.
„Veliki cilj je da se vratimo posle ovakvog poraza, da odigramo što bolje sve preostale utakmice. Nada postoji, pratićemo rezultate drugih timova, ali ključno je da moramo biti na 100 odsto svojih mogućnosti protiv Holandije i Argentine“, zaključio je Đerona.
Nemanja Ilić, kapiten reprezentaicje, nije hteo da izostavi pohvale za dobro odigrani deo utakmice, pa je iako razočaran ukazao i na pozitivne aspekte koji su jasan znak da će srpski tim tek imati šta da pokaže u budućnosti.
„Dobro smo otvorili i drugo poluvreme, poveli sa pet razlike. Međutim, Norvežani se nisu predali, mi smo s druge strane izgubili preciznost u napadu i kasnije smo bili u konstantnom zaostatku. Protiv ekipe kao što je Norveška, to se teško stiže. Nedostaje nam malo više iskustva, ovakvih utakmica protiv ekipa kao što su i Norvežani i Nemci. To što smo sada i sa jednima i sa drugima odigrali jako dobro govori da nema brige za budućnosti, bićemo sve bolji i bolji, ali svakako da boli ovaj poraz“, rekao je Ilić.
Srbija će naredni meč na Svetskom prvenstvu odigrati u subotu protiv Argentine od 15:30 časova.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Srbija - Norveška, rukomet, SP - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
„Orlovi“ ispustili pobedu i četvrtfinale
Toni Đerona - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Srpska neprospavana noć: „Analizirali smo utakmicu do tri ujutru“
Francuska - Crna Gora, rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
Francuska lekcija Crnogorcima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala