- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novače, da li si ti ljudsko biće?“

© AP PhotoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Posle plasmana u četvrfinale Australijan opena, Novak Đoković razgovarao je sa Barbarom Šet, a bivša austrijska teniserka morala je da ga uštine kako bi se uverila da je srpski teniser ljudsko biće.
Zbog povrede zadnje lože očekivalo se da će Novak Đoković mnogo teže savladati Aleks De Minora, međutim iako je Australijanac u dosadašnjem toku turnira bio najteži protivnik, srpski as ga je najlakše pobedio.
„Novače moram da te uštinem da se uverim da si stvaran i da si zaista ljudsko biće. Ovo je bilo savršeno“, rekla je Barbara Šet, bivša austrijska teniserka Novaku kada je počela razgovor sa njim posle meča.
Novak se nasmejao i istakao da je od početka znao da mora da bude ofanzivan, a posebno mu je pomoglo to što u ovom meču nije morao da trpi bolove jer je povreda izgleda konačno zalečena.

„Blizu savršenog, nema mnogo šta da se kaže, bilo je skoro bezgrešno. Dobro sam se osćeao sa nogom, najbolje od početka turnira. Znao sam šta se očekuje od mene. Znao sam da moram da budem agresivan i da mu odzuimam vreme, on je jedan od najbržih igrača na turu. Od početka do poslednjeg poena sjajno, osećao sam se dobro, igrao sam dobro“, zadovoljno je i sa osmehom Novak ocenio svoj meč.

Iako je srpski as imao veliku prednost u svakom trenutku meča znao je da mora da bude oprezan jer australijska publika možda može da podigne De Minora.
„Uvek imam veru u sebe i verujem u svoje mogućnosti i kvalitete koje posedujem. Imam pozitivan pristup pre početka meča, ali sam morao da poštujem protivnika jer meč na ovom nivou može da se preokrene pogotovo kada igraš prtiv Australijanca“, rekao je Novak.
Konačno je posle tri duga i napetija meča Novak za dva sata uspeo da slomi otpor protivnika i to na maestralan način.
Zahvalan sam za lak i brz meč. Dva sata je manje od tri i četiri sata, zadovoljan sam. Znam šta sam prošao sa nogom u prava tri kola i zato sam zahvalan“, istakao je Đoković.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Novak priznao da je želeo da razbije De Minora, pa mu zasuzile oči: Tara me pogledom razoruža
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Novak isterao „Demona“ i zakazao derbi sa Rusom u četvrtfinalu
Ben Šelton - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Amerikanac prvi put „pobegao“ od kuće i sad deli lekcije u Melburnu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala