- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko stoji na putu Đokoviću? Podsmevao mu se i učestvovao u hajci na Srbina

© AFP 2023 / JORGE GUERREROAleks De Minor, Australija
Aleks De Minor, Australija - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Australijanac Aleks De Minor biće naredni protivnik Novaku Đokoviću na putu do desete titule šampiona u Melburnu. Njihov duel osmine finala planiran je za ponedeljak, a jasno je da će biti dosta vatre na Rod Lejver Areni.
Poslednja uzdanica domaćina u singlu (nakon što su ispali Kirjos i Kokinakis) već je ponovio svoj najveći uspeh u Melburnu od prošle godine - plasman u četvrto kolo. Ali, za izjednačenje svog najboljeg grend slem rezultata, a to je četvrtfinale US Opena iz 2020. moraće da savlada Novaka Đokovića.
Rođen je 17. februara 1999. u Sidneju. Otac Anibal je Urugvajac, a majka Ester iz Španije. Do pete godine živeli su u Australiji, a posle su se preselili u Španiju, čije državljanstvo popularni „Minotaur“ takođe poseduje.
Ipak, iako je za vreme provedeno u Alikanteu predstavljao Španiju, po sopstvenom priznanju uvek se osećao kao Australijanac pa je po povratku u Sidnej opet počeo da nastupa pod zastavom zemlje sa najmanjeg kontinenta.
Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Ako Novak pobedi, tek će ga čekati zvižduci – Rus i Rune zakazali spektakl
Trener mu je Peter Lusak, koji je nedavno na tom mestu zamenio Adolfa Gutijereza, ali mu je od početka karijere mentor bio nekadašnji australijski broj jedan Lejton Hjuit.
Profesionalac je od 2015. godine, od kada je osvojio ukupno šest titula, sve iz serije 250. Igrao je dva uzastpna finala Nekst Gen završnog turnira - 2018. poražen je od Stefanosa Cicipasa (1:3), a godinu kasnije i od Janika Sinera (0:3).
U juniorskoj konkurenciji ima jedno grend slem finale, 2016. kada ga je na juniorskom Vimbldonu savladao Denis Šapovalov. Trenutno je 24. na ATP listi, a najbolji plasman mu je 15. mesto koje je držao u junu 2021. godine.
De Minor nikada u karijeri nije igrao protiv Novaka Đokovića, ali je ostao upamćen po izjavi tokom prošlogodišnje hajke na Srbina, kada je stao na stranu australijskih vlasti koje su maltretirale Novaka u Melburnu.

„Ukoliko želiš da uđeš u zemlju, dve doze vakcine i tu si. Australijanci su prošli kroz mnogo toga zbog korone, a od igrača se očekuje da se vakcinišu i posvete tenisu“, rekao je tada De Minor.

Australijanac se tada sa još jednim kolegom na konferenciji za medije podsmevao na pomen deportacije Novaka Đokovića koja je kasnije i usledila.
Inače, najveće pobede u karijeri Aleksa De Minora su one koje je zabeležio protiv Rafaela Nadala na nedavnom Junajted kupu, odnosno protiv Danila Medvedeva u drugom kolu Mastersa u Parizu prošle godine.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Medvedev o najvećem problemu: „Mora da je do samopouzdanja – ali čak i Novak nekada izgubi“
Novak Đoković
 - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Novak pričao o povredi i zračenju – dotakao se i Jugoslavije: Voleo bih da sam je doživeo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala