- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev o najvećem problemu: „Mora da je do samopouzdanja – ali čak i Novak nekada izgubi“

© AP Photo / Ng Han GuanDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev poražen je u trećem kolu Australijan opena, a od njega je bio bolji Sebastijan Korda u tri seta. Jasno je da je Korda odigrao dobar meč, ali i da Danil nije bio na najboljem nivou. Nije bio ni blizu, o čemu je posle meča i govorio.
Šta je problem?
Zbog čega moćni Rus ne igra onako dobro kako zna.
Naravno i Korda je odigrao dobar meč.

„Bilo je teško jer je on bio na vrhuncu svoje igre sve vreme i ja sam pokušavao da pronađem svoj način igre, da se borim, da budem tu... Nisa igrao loše, ali malo lošije od onoga što je potrebno za pobedu. Verovatno ima veze i sa samopouzdanjem, to što nisam u svojoj zoni. Moram da budem bolji u proseku u svim aspektima igre, ne u određenim“, rekao je Medvedev.

Kaže Medvedev da sada svako svakog može da pobedi u samom vrhu tenisa, ali da Novak Đoković ipak gubi malo ređe nego drugi.
„To je prosto... Ima nešto u tom osećanju. Zato je tenis toliko težak jer u Top 30 svako može da pobedi svakog. Naravno, za Top 10 morate da budete više konstantni i zato zapravo sad malo padam (smeh), ali svako može da pobedi svakog. Čak i Novak može da izgubi ponekad, da, da. Doduše, manje puta nego ostali ljudi. Pored Novaka, Rafe i Rodžera ostali ljudi gube više puta. Samo je pitanje raditi to češće, pobeđivati u kontinuitetu“.
Korda će za mesto u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Jošihita Nišioke.
Šta čuveni ruski teniser Jevgenij Kafeljnikov misli o porazu Medvedeva?
„Za stručnjake koji se razumeju u tenis poraz Danila Medvedeva nije bio iznenađenje. Samo što su protivnici postali savršeniji, igraju bolje protiv njega. Ne vidim pad u igri, igra kao i pre. Mislim da je njegova aura nestala i razumem da mogu da pobede Medvedeva“, rekao je Kafeljnikov.
Šta god da je, sigurno će Danil raditi još jače kako bi beležio rezultate kao prethodnih godina.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Šok u Australiji – kraj i za Medvedeva!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala