- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak čestitao Mariju uz posebnu poruku: „Prijatelju, falilo ti je osam minuta“

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Endi Mari i Tanasi Kokinakis odigrali su jedan od najboljih mečeva u istoriji tenisa, a na tome je obojici uz posebnu poruku Britancu čestitao Novak Đoković.
Odlika velikih sportista je i ponašanje prema kolegama o čemu je Novak Đoković uvek vodio računa jer izuzetno ceni i poštuje sve tenisere i teniserke.
Dobro je poznato da je sa Endijem Marijem pored velikog rivalstva gradio i veliko prijateljstvo koje je opstalo sve do danas pa je tako srpski as poželeo da čestita Britancu na velikom podvigu.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Šok u Australiji – kraj i za Medvedeva!
Neverovatan preokret napravio je Mari protiv Tanasija Kokinakisa, australijskog tenisera, a posebno oduševljava njegova fizička sprema koja ne zna za granice iako 35-godišnji Britanac ima veštački kuk i prošao je kroz težak oporavak od povreda.
Novak je takođe gledao epski spektakl u drugom kolu Australijan opena i javio se da čestita prijatelju, ali je imao i posebnu poruku za njega.
„Fenomenalni borbeni duh velikog šampiona! Veoma inspirativno, bravo prijatelju. Falilo ti je još osam minuta, izvini prijatelju“, napisao je Novak aludirajući na to koliko je meč trajao.
Mari i Kokinakis proveli su na terenu pet sati i 45 minuta, ali nisu oborili rekord Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji su se u finalu Australijan opena 2012. godine borili čak pet sati i 53 minuta. To finale je najduže finale u istoriji Grend slemova.
Nije Novak čestitao samo svom prijatelju, već je najpre napisao i lepe reči Kokinakisu koji se neiscrpno borio protiv proslavljenog Britanca.
„Neverovatan napor, ti si borac“, napisao je Novak uz fotografiju Kokinakisa.
Mari posle iscrpne borbe ima pred sobom možda još teži zadatak jer će igrati protiv Roberta Bautiste Aguta. Britanac na teren izlazi u subotu u devet kao i Novak Đoković koji igra protiv Grigora Dimitrova.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Zakazan sudar ruske i poljske Grend slem šampionke – debakl Ukrajinki
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Ukrajinci sramno provocirali i vređali Rusa u Australiji /foto/
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Italijan slavio posle epskog preokreta, Cicipas melje sve pred sobom – sledi spektakl
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala