- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zakazan sudar ruske i poljske Grend slem šampionke – debakl Ukrajinki

© AP PhotoJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Pravi spektakl očekuje nas u osmini finala Australijan opena u ženskoj konkurenciji jer se susreću Jelena Ribakina i Iga Švjontek. Kazahstanka ruskog porekla savladala je Danijel Kolins rezultatom 6:2, 5:7, 6:2, dok je čudesna Poljakinja eliminisala Kristini Buksu rezultatom 6:0, 6:1.
Dve Grend slem šampionke Jelena Ribakina i Iga Švjontek sudariće se već u osmini finala Australijan opena, ali će Poljakinja biti veći favorit. Do sada su odigrale jedan međusobni duel u kom je slavila Iga.
Maestralna je bila poljska teniserka koja je protivnici prepustila samo jedan gem, a toliko je briljirala da je delovalo kao da je španskoj teniserki poklonila taj gem u drugom setu kako je ne bi ostavili na dve nule.
Sa druge strane Ribakina je nešto teže izborila pobedu, ali je imala i teži izazov protiv uvek uporne Kolins koja je uspela da joj oduzme jedan set. Srećom, teniserku koja je do 2018. godine pod ruskom zastavom, uspela je da se u trećem setu vrati igri sa početka meča i lako je eliminisala Amerikanku.
Poljakinja i Kazahstanka su zakazale duel, a pravi debakl doživele su ukrajinske teniserke jer su sve tri poražene od svojihh protivnica.
Najpre je Barbara Krejičkova, češka teniserka, eliminisala Anhelinu Kalinjinu rezultatom 6:2, 6:3, a potom je Amerikanka Džesika Pegula savladala Martu Kostjuk rezultatom 6:0, 6:2.
Poslednja od ukrajinskih predstavnica na teren je izašla Katerina Bendl koja je poražena od Jelene Ostapenko rezultatom 6:3, 6:0.
Tri Ukrajinke su na tri meča ukupno uspele da osvoje deset gemova, dok nijedna ni došla do seta.
Uspešna je bila i sjajna Viktorija Azarenka, proslavljena beloruska teniserka, koja je uspela da savlada Medison Kiz posle preokreta rezultatom 1:6, 6:2, 6:1.
Amerikanka je imala kontrolu nad mečom, ali je dvostruka šampiona Australijan opena uspela da se vrati i na neverovatan način preokrene duel.
Azarenka se u osmini finala sastaje sa boljom iz duela Lin Zu – Marija Sakari.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Ukrajinci sramno provocirali i vređali Rusa u Australiji /foto/
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Italijan slavio posle epskog preokreta, Cicipas melje sve pred sobom – sledi spektakl
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Poznato kada Novak igra protiv Bugarina – strepnja zbog povrede i dalje traje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala