- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijan slavio posle epskog preokreta, Cicipas melje sve pred sobom – sledi spektakl

© AP PhotoJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Prvi par osmine finala na Australijan openu čine Janik Siner i Stefanos Cicipas, italijanski i grčki teniser. Siner je prvi obezbedio plasman i to posle preokreta protiv Martona Fučovića rezultatom 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0, dok je Cicipas daleko lakše upisao pobedu protiv Talona Grikspora rezultatom 6:2, 7:6, 6:3.
Janik Siner bio je veliki favorit u meču protiv Martona Fučovića, mađarskog tenisera, ali kada je počeo meč sve se okrenulo jer je italijanski teniser delovao mnogo nesigurnije i daleko je više grešio. Imao je čak 18 neiznuđenih grešaka naspram protivnikovih deset i samo šest vinera.
Odmah je Siner pretrpeo brejk, međutim u narednom gemu ga i vratio pa je meč već od samog starta krenuo uzbudljivim tokom. Međutim u petom gemu tri vezane brejk lopte imao je Fučović i iskoristio prvu priliku da oduzme protivniku servis sa nulom.
Slična priča dogodila se i u narednom setu, Siner je izgubio servis gem, pa uspeo da vrati brejk, ali je Mađar napravio još jedan u završnici seta.
Međutim, fantastični Siner dokazao je zašto je jedan od najtalentovanijih igrača, nije se predao i od trećeg seta počeo je da igra prepoznatljiv tenis. Fučović je imao samo četiri vinera, a Italijan mu je perfektno čitao servise pa je uspeo da napravi dva brejka.
Četvrti set ponovo je doneo dramu po italijanskom tenisera, ali samo na kratko jer je Siner izgubio servis, ali kasnije nadoknadio sa tri osvojena brejka! U petom setu prikazao je surovu dominaciju i protivniku nije želeo da dopusti nijedan gem, pa je posle tri i po sata borbe uspeo da postane prvi ovogodišnji učesnik osmine finala na Australijan openu.
Mnogo manje snage je potrošio Stefanos Cicipas koji već treći meč zarednom osvaja i više nego ubedljivo. Jedino je Grikspor zapretio u drugom setu kada je imao šansu da se potpuno vrati u meč.
U dvanaestom gemu holandski teniser imao je brejk i set loptu, ali se Cicicpas fantastično odbranio i uspeo da uvede taj set u taj-brejk koji je pripao njemu.
Ispostaviće se da je Holanđanin jedinu brejk loptu i imao u tom drugom setu.
Nema sumnje da nas u osmini finala čeka spektakularni okršaj, mada će Grk u taj duel ući kao veliki favorit. U prethodnih pet međusobnih mečeva Cicipas je slavio četiri puta, dok je Siner uspeo da ga savlada samo jednom.
Prošle godine na Australijan openu sastali su se u četvrtfinalu, a grčki teniser je slavio ubedljivo u tri seta.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Poznato kada Novak igra protiv Bugarina – strepnja zbog povrede i dalje traje
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Novaku prekipelo kao nikada: „Ispadam zlikovac, linčuju me, a sistem ćuti“
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Spektakl do polovine noći – Marijev preokret za pamćenje u četiri ujutru!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala