- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl do polovine noći – Marijev preokret za pamćenje u četiri ujutru!

© AP Photo / Aaron FavilaEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Endi Mari i Tanasi Kokinakis odigrali su meč za pamćenje na Australijan openu, a sve se završilo pobedom Marija od 3:2 u setovima - 4:6, 6:7, 7:6, 6:3, 7:5. Neminovno se radi o spektaklu, ali se i postavlja pitanje da li je normalno da se igra skoro do četiri ujutru.
Kako bilo, bio je to fantastičan sudar koji će se dugo pamtiti, pa i prepričavati. Meč je trajao bezmalo šest sati, tačnije pet sati i 45 minuta! A prvi meč na turniru Mari je igrao skoro pet sati. Neverovatno. Od 0:2, do 3:2.
Meč je imao potpuno ludu priču i rasplet.
Krenulo je sa sa boljom igrom Tanasija Kokinakisa koji je dobio prva dva seta sa 6:4 i 7:6 i delovalo je da će domaći teniser uspeti da savlada protivnika u tri seta.
U trećem setu se došlo do taj-brejka gde je Mari uspeo da se izvuče i smanji na 2:1, što je značilo da će meč dobiti novi tok.
Osetio je Mari krv, osetio je da može da napadne protivnika, pa je oko tri časa ujutru po lokalnom vremenu Mari izborio peti set. Zaista je u tim momentima sve izgledalo kao pravi spektakl.
Mari je u godinama, ima ih 35, sa povređenim i istrošenim telom, uspeo da posle više od četiri sata igre izbori peti set. Impresivno.
A, onda i da dobije duel u petom setu za preokret od 0:2 do 3:2! Za pamćenje!
Mari je pobedu proslavio urlikom, a njegova majka je sve propratila sa suzama u očima. Neverovatan tenis, neverovatan meč.
Aplauz i za Kokinakisa za sve što je pokazao.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Đoković razmišlja i o odustajanju – „Ne treniram danima, pio sam lekove“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala