- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj za Safijulina, Hačanov lako do trećeg kola u Melburnu

© AP Photo / Aaron FavilaKaren Hačanov
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Ruski teniser Roman Safijulin eliminisan je u drugom kolu Australijan opena, od njega je u četiri seta bio bolji Denis Kudla rezultatom 3:6, 7:5, 7:6, 6:3. Za razliku od Romana, Karen Hačanov je bio ubedljiv protiv domaćeg takmičara Džejsona Kubllera – 6:4, 5:7, 6:4, 6:2.
Prvi je na teren od ruskih tenisera u sredu izašao Roman Safijulin koji je bio blagi favorit u dvoboju sa Amerikancem Kudlom.
I dobio je Rus prvi set rezultatom 6:3, a za to mu je bio dovoljan brejk u šestom gemu. Ipak, ispostaviće se da je to bilo sve od iskusnog Safijulina, koji je izgubio naredna tri seta.
U drugom je Roman pao posle velike borbe rezultatom 7:5, dok je u trećem viđena potpuna drama, a iz nje je srećniji i uspešniji izašao Kudla, koji je slavio posle tabrejka rezultatom 8:6.
Gubitak trećeg seta u meču očigledno je psihološki i te kako uticao na 25-godišnjem Rusa koji je 97. reket sveta.
Iako je prvi servirao u četvrtom setu, dozvolio je rivalu da napravi čak dva brejka i da slavi – 6:3, što je bilo dovoljno za plasman u treće kolo Australijan opena.
Posle Safijulina, na teren je izašao Karen Hačanov koji je u potpunosti opravdao ulogu favorita u duelu sa Džejsonom Kublerom.
Brejk već na samom otvaranju susreta, zatim potvrda brejka i onda odrađivanje posla za osvajanje prvog seta 6:4.
U drugom se neočekivano sapleo ruski teniser, izgubivši 7:5. Ipak, u nastavku je Karen delovao samouvereno i bez većih problema je uspeo da izađe na kraj sa Australijancem – 6:4, 6:2 u meču koji je trajao dva sata i 55 minuta.
Hačanov će za narednu prepreku u Melburnu imati Amerikanca Frensisa Tijafoa koji je eliminisao Ženga s ubedljivih 3:0 u setovima.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
„Mentalno sam uništen“ – Nadal frustriran posle eliminacije u Melburnu
Marijana Veljović - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
Čelična Srpkinja „disciplinovala“ i Nadala – počela kao student i ima neostvaren san
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala