- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl Rusa u Australiji – dame su za ponos, a sve je načeo Andrej

© AP PhotoVeronika Kudermetova
Veronika Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Više nego uspešan dan na Australijan openu imali su ruski predstavnici jer je od pet predstavnika samo jedan eliminisan. Andrej Rubljov, Veronika Kudermetova, Ekaterina Aleksandrova i Ljudmila Samsonova upisali su pobede, dok je Aslan Karacev završio učešće na prvom Grend slemu u sezoni.
Prvi na teren u noći između ponedeljka i utorka od ruskih tenisera izašao je Andrej Rubljov koji nije imao lak zadatak protiv Dominika Tima. Međutim, Austrijanac nije mogao da pruži očekivani otpor i Andrej je relativno lako upisao pobedu rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.
Daleko teži izazov imao je Aslan Karacev koji nije mogao da se izbori sa Grigorom Dimitrovim. Rus je pružao dobar otpor u prva dva seta, ali je potpuno stao u trećem, a na kraju je Dimitrov slavio rezultatom 7:6, 7:5,6:2.
Posle muških predstavnika, na teren su izlazile ruske teniserke koje su imale maestralan dan i opravdale ulogu favorita.
Prva na terenu bila je Ekaterina Aleksandrova koja je Isalin Bonaventuri za ceo meč prepustila samo tri gema i na kraju slavila sa 6:2, 6:1.
Posle Aleksandrove u drugo kolo plasirala se sjajna Veronika Kudermetova koja je nešto teže izašla na kraj sa Marinom Zanevskom. Veronika je prvi set dobila bez većih problema, diktirala je tempo, dok je u drugom morala preko taj-brejka da bi na kraju slavila rezultatom 6:2, 7:6.
Na uspešan dan za Ruse tačku je stavila Ljudmila Samsonova koja je takođe bila ubedljiva i na kraju pobedila Jasmin Paolini rezultatom 6:2, 6:4.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
Đoković pričao o povredi: „Nije idealno“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
„Novaku trofej može da oduzme samo australijska vlada“ – srpski as je već oduševio Vilandera
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
Novakov pobednički povratak – Španac se odupirao, ali Australija se setila srpskog ranjenog lava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala