- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija

Novakov pobednički povratak – Španac se odupirao, ali Australija se setila srpskog ranjenog lava

Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, spektakularno se vratio na Australijan open i pobedom nad Robertom Karbaljesom Baenom rezultatom 6:3, 6:4,6:0 obezbedio drugo kolo prvog Grend slema u sezoni. Srpski as igrao je sa zavojem oko noge, ali od trećeg seta protivniku nije dozvolio nikakav otpor.
Dočekan ovacijama, Novak Đoković izašao je na Rod Lejver Arenu, a bojazan je postojala zbog povrede i zavoja koji je prekrivao zadnju ložu. Španski teniser pružao je odličan otpor od starta meča i iznenadio koliko je bio siguran u skoro svakom servis gemu.
U ranoj fazi meča Novak je propustio brejk loptu, da bi potom upao u problem jer je Baena imao tri vezane prilike da mu oduzme servis. Od momenta kada je spasao te tri brejk lopte, Novka je podigao nivo igre i delovao mnogo sigurnije.
Stigao je u šestom gemu do brejka i to je bio prelomni momenat za prvi set, ali daleko od toga da se u drugom Španac predao.
Imao je Novak na startu brejk loptu, ali se Baena odlično branio i uspevao da iznervira Đokovića koji je imao još jednu epizodu vikanja na svoj tim. Ovoga puta sedmi gem je bio ključan jer je Novak tada uspeo da slomi otpor španskog tenisera, a od tada kreće rapsodija.
Neverovatno je počeo Novak treći set, a u još neverovatnijem ritmu je nastavio, Špancu je ponestalo i snage i volje i nije mogao da pronađe način da osvoji poen ni na svoj a pogotovo ne na servis Đokovića.
Sve je pogađao Novak, ulazio u teren, upisivao vinere i potpuno deklasirao rivala. Na nuli je ostao Španac, a Novak je pokazao da povreda zadnje lože ne treba da brine jer se kretao fantastično.
Forhend je kod srpskog asa funkcionisao nestvarno dobro. Pored servisa, forhend je bio udarac od presudne važnosti za Novaka u ovom meču, a za Španca je ostao enigma.
Prosečna brzina forhenda je bila 147 kilometara na čas što je za taj udarac vanserijska brojka.
Novak se uželeo Australije, a Australija se očigledno uželela njega i uzajamna ljubav se prepoznala posle godinu dana odsustva. U narednom kolu Novak igra protiv boljeg iz duela Enco Koučard - Hugo Delijen.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
14:39 17.01.2023
6:3, 6:4, 6:0 – Pobeda!
Ekspresno Novak završava treći set i lako dolazi do drugog kola Australijan opena.
14:36 17.01.2023
6:3, 6:4, 5:0 – Na gem do pobede!
Pleše Novak po terenu, upisao je 12. viner dok protivnik nema nijedan u ovom setu. Posle dužeg gema srpski as je pogrešio, ali i dalje je imao jednu brejk loptu koju je iskoristio.
14:32 17.01.2023
6:3, 6:4, 4:0 – Novak je nezaustavljiv
Tek drugi poen u trećem setu osvojio je Španac na servis srpskog tenisera, a to je bilo sve što je Novak dozvolio.
14:28 17.01.2023
6:3, 6:4, 3:0 – Teniska rapsodija Novaka Đokovića
Nemoćan je Španac! Novak je nastavio da niže poene na njegov servis i ponovo stigao do tri vezane brejk lopte.
Posle dužeg vremena, uspeo je Baena da osvoji poen, ali samo jedan jer je Novak potom osvojio gem.
14:24 17.01.2023
6:3, 6:4, 2:0 – Novak ekspresno potvrđuje brejk
Potpuno je slomio otpor Španca srpski as. Šalje fantastične servise, i suviše lako stiže do poena. Ekspresno sa nulom upisuje novi gem i potvrđuje brejk.
14:22 17.01.2023
6:3, 6:4, 1:0 – Odmah brejk na startu seta!
Sve manje inspiracije za odgovor Novaku ostaje Baeni. Srpski teniser nastavio je u trećem setu da diktira tempo. Novak odličnos tiže loptice, a potom je bekhend poslao u neverovatan ugao terena.
Greši španski as, i Novak na startu seta stiže do tri vezane brejk lopte i odmah koristi priliku!
14:15 17.01.2023
6:3, 6:4 – Novak stiže i do drugog seta!
Srpski teniser na svoj servis nema problem! Servis vinerom stiže do tri set lopte i koristi prvu!
Novak Đoković - Sputnik Srbija
14:12 17.01.2023
6:3, 5:4 – Smanjuje Španac
Nešto nervoznije je Novak ušao u gem, a Baena to koristi da smanji prednost.
14:08 17.01.2023
6:3, 5:3 – Potvrda brejka!
Razigrani Đoković je sve sigurniji, Servisim stiže do lakih poena, a gem osvaja sa nulom!
14:04 17.01.2023
6:3, 4:3 – Brejk!
Napada Novak ponovo svaki Baenin servis. Španac se spasava servisom. Međutim pronašao je Novak ritern i počeo je najlepši poen na meču.
Duga razmena od 28 udaraca obilovala je fanstatičnim forhendima i bekhendima, a iako se Branio Novak je na kraju uspeo da bude ofanzivan i osvoji najbolji poen na meču.
Nije dozvolio srpski teniser protivniku da lako osvoji ovaj servis gem, Baena nije iskoristio gem loptu, a onda je Novak poslao savrešni drop šot koji mu je doneo brejk loptu.
Ostaje loptica u mreži i Novak vodi uz brejk u drugom setu!
13:54 17.01.2023
6:3, 3:3 – Odličan Novak!
Novakov izlazak na mrežu prošao je odlično! Siguran je Novak, psole poena na mreži sjajno je servirao i nanizao lake poene.
Mirisalo je na gem sa nulom, ali srpski as maši zicer i loptica ostaje u mreži. Ispravlja se Đoković i novim forhend vinerom završava gem.
13:50 17.01.2023
6:3, 2:3 – Muči se i Španac
Nasamario je Španac Novaka na mreži. Obojica su prišli, ali je Novak krenuo na jednu, a loptica koju je poslao Baena na drugu stranu. Imao je srpski teniser sreće u narednom poenu jer je loptica zakačila mrežu i jedva prešla na protivnikovu stranu.
„Hvala ti Bože“, rekao je Novak i pogledao ka nebu. Opao je ritam u igri španskog tenisera, ali Novakova ideja za bekhend dijagonalu nije prošla jer je srpski as malo izgubio ravnotežu.
Nervozno je reagovao Novak posle auta i poručio „Znam da je aut“, a onda u besu šalje fantastičan ritern za izjednačenje. Greši na kraju srpski as,a Španac je uspeo da sačuva gem.
Novak Đoković - Sputnik Srbija
13:44 17.01.2023
6:3, 2:2 – Baena mučio Novaka
Kasni sa udarcima španski teniser na Novakov servis, ali i srpski as je usporio ritam. Završio je Novakov forhend u mreži, ali je dobrim servisom uspeo da otklonio opasnost.
Nije bio kraj problemu jer je Španac uspeo odlilno da riternira, ali već u narednom poenu Đoković je pun samopouzdanja ušao u teren i poslao izuzetnu forhend dijagonalu.
Još jednom je pogrešio Baena i Novak stiže do izjednačenja.
13:36 17.01.2023
6:3, 1:2 – Španac lako do nove prednosti
Servis vinerom Španac stiže do trećeg vezanog poena, ali onda je stigao maestralan smeč od Novaka. Izašao je srpski as na mrežu, protivnik je bio najednoj strani, a on poslao smeč po dijagonali.
Međutim, igra Španac odlično i stiže do nove prednosti.
Novak Đoković - Sputnik Srbija
13:33 17.01.2023
6:3, 1:1 – Mučenje, pa as
Funkcioniše Novaku i servis koji nastavlja da mu donosi poene. Španac međutim na drugoj strani igra na visokom nivou i napada svaki udarac.
Kaznio je za grešku Novaka i uspeo da stigne do izjednačenja, ali se srpski as vratio narednim izlaskom na mrežu.
As je spasao i ovaj gem.
13:28 17.01.2023
6:3, 0:1 – Novak ispustio brejk loptu
Atraktivnim poenom počinje drugi set. Baena je izašao na mrežu i maestralno skratio lopticu od koje je Novak bio mnogo daleko.
Spremio je Đoković fantastičan odgovor, poslao je Špancu strašan forhend. Nije španski teniser popustio već je u narednom poenu napao srpskog asa i smečom izbegao probleme.
Imao je Baena dobru ideju za forhend paralelu, ali je ona otišla u aut i Novak stiže do brejk lopte. Ne uspeva srpski as da je iskoristi posle odličnog servisa Španca koji je bio precizan i u narednom poenu.
13:20 17.01.2023
6:3 – Set za Novaka!
Đoković bombom od servisa otvara gem, a potom je bio sigurniji i tokom nešto duže razmene. Tri vezane set lopte imao je Novak, a asom je završio set.
13:17 17.01.2023
5:3 – Smanjuje Španac Novakovu prednost
Proradio je i ritern srpskog tenisera. Napada svaki protivnikov servis, ali je Španac rizikovao i raspalio forhend po samoj liniji.
Međutim, ne može Baena tako lako ni do ovog gema Baena koji je Novaku poklonio još jedan poen. Odličan servis donosi mu smanjenje gema.
13:12 17.01.2023
5:2 – Potvrda brejka
Deseti uzastopni poen osvaja Đoković! I nije se zaustavio već je nastavio fenomenalno da servira.
Prekinuo je seriju od 12 poena nakon što je lopticu poslao u mrežu, a onda je napravio i duplu servis grešku. Na kraju servis rešava i ovaj gem.
13:08 17.01.2023
4:2 – Brejk za Novaka
Pojačava srpski as ritam. Forhend izuzetno funkcioniše i Novak lako stiže do tri vezane brejk lopte.
Strašnu razmenu Novak je okončao forhend vinerom i uspeo da slomi otpor protinvika za prvi brejk na meču!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala