- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novaku trofej može da oduzme samo australijska vlada“ – srpski as je već oduševio Vilandera

© AP Photo / Aaron FavilaNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Posle pobede Novaka Đokovića u prvom kolu Australijan opena, nije oduševljena bila samo publika već i teniski stručnjaci, među kojima je bio i Mats Vilander koji je hvaleći srpskog asa istakao da on igra kao da niko ne može da mu oduzme titulu.
Novak Đoković u tri seta eliminisao je Roberta Karvaljesa Baenu, španskog tenisera, a australijska publika trijumf je dočekala uz ovacije.
Meč je komentarisao i Mats Vilander, koji je bio naročito fasciniran Novakovom igrom u trećem setu zbog kog je rekao da misli da Novaku niko ne može da oduzme titulu ove godine.
„Novaku trofej u Australiji može da oduzme samo australijska vlada“ rekao je Vilander aludirajući na sraman tretman koji je srpski teniser doživeo prethodne sezone.
Vilander nije mogao, a da ne pita Đokovića o tome kako je izgledao njegov povratak u Australiju posle deportacije i da li je osetio nervozu pri izlasku na teren.
„Bilo je drugačije, nervozniji sam bio pre meča sa Kirjosem pre nekoliko dana. To je bio prvi povratak na Rod Lejver arenu, nadao sam se dobrom dočeku, ali dobio sam više nego što sam sanjao. Posle svega što se desilo u prethodnih 12 meseci ljudi su bili neverovatni prema meni, posebno srpska zajednica. Veoma sam zahvalan“, rekao je Novak.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
Emotivna veza Novaka i Australije: Da mogu da biram mesto i vreme, uvek bih igrao u Melburnu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala