- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal „preživeo“ dramu s nestankom reketa, pa razbio Britanca

© AP Photo / Aaron FavilaRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Španski teniski as Rafael Nadal plasirao se prema planu i programu u drugo kolo Australijan opena, pobedivši Britanca Džeka Drejpera - 7:5, 2:6, 6:4, 6:1.
Interesantan meč odigrali su izraziti favorit Rafael Nadal i britanski teniser Drejper koji je uspeo da osvoji jedan set, ali je to bilo sve od njega u dvoboju sa „bikom s Majorke“.
Uvodni set imao je poseban zaplet i pravu malu dramu, nakon što se Nadal požalio glavnom sudiji da mu nema reketa u torbi koji mu je u tom trenutku bio potreban.
Ispostavilo se da je dečak koji skuplja loptice uzeo iz torbe pogrešan reket i odneo ga na španovanje žica. Nadal je prvo malo izdramio, a onda je sve to s osmehom prokomentarisao.
„Potrebam mi je moj reket natrag. Dečak koji skuplja loptice je odneo reket“, poručio je Rafa sudiji, dok je nervozno tražio neophodni rekvizit za igru.
Naravno, reketa je bilo više i mogao je da bira, ali se na tom reketu nalazio mali uređaj „vibrastop“, koji sluši da uguši vibracije prilikom jakih udaraca loptice.
Uprkos svemu što se u tim trenucima izdešavalo Nadal je uspeo da se konsoliduje i da reši u svoju korist prvi set - 7:5.
U drugom je došlo do pada u igri Španca, i to se osetilo u rezultatskom smislu jer je taj deo meča pripao Britancu - 6:2.
Možda su neki pomislili da je Rafa uzdrman i da će uslediti prava drama već na startu Australijan opena, ali se ništa od toga nije dogodilo.
Prvo je Nadal rutinski dobio treći set rezultatom 6:4, doduše pretrpeo je gubitak servisa, ali je on napravio brejk više, dok je u poslednjem, četvrtom setu usledila demonstracija sile i ubedljivih 6:1 za prvog nosioca na turniru u Melburnu.
Naredni rival drugom teniseru sveta biće Amerikanac Mekdonald.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
SPORT
Novak ponovo otkazao trening – predostrožnost ili crveni alarm?
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
SPORT
Šok u Melburnu – Kirjos se povukao zbog povrede
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala