- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok u Melburnu – Kirjos se povukao zbog povrede

© AP Photo / Mark BakerNik Kirjos
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Najbolji australijski teniser Nik Kirjos povukao se na samom početku Australijan opena zbog povrede kolena. Iako je pre samo nekoliko dana pobedio Novaka Đokovića u egzibiciji na Rod Lejver Areni, Nik je bio primoran da saopšti tužne vesti i da šokira javnost.
Kao grom iz vedra neba objeknula je vest da se Nik Kirjos povlači sa prvog kalendarskog Grend slema na kojem je uz Novaka Đokovića bio među glavnim favoritima za osvajanje pehara.
Čak se Nik našalio pred domaćom publikom na poslednjoj konferenciji pred start turnira, izjavivši da će se penzionisati u 29. godini u slučaju da na kraju pokori svoj Melburn i podigne trofej kroz dve nedelje.
To se pak neće dogoditi jer je povreda kolena bila jača, a o njoj je detaljno pričao temperamentni Australijanac, koji je poznat kao čovek bez dlake na jeziku, zbog čega ga jedni vole, a drugi imaju loše mišljenje o njemu.
Takođe je poznato da je Kirjos bio poznat kao dežurni kritičar Novaka Đokovića, a onda su se stvari totalno preokrenule i postali su dobri prijatelji.
„Jasno je da sam utučen. To je moj domaći turnir gde sam osvojio titulu u dublu i verovatno igrao najbolji tenisu svom životu. Sve što mogu da uradim je da se vratim. To je baš brutalno. Bio sam veoma strog prema sebi posle US Opena i trudio sam se da radim prave stvari kako bih u Australiji bio u najboljoj formi. Loš tajming, moj domaći slem, stižem kao jedan od glavnih favorita. Vratiću se da igram na najvišem nivou. To je život, povrede su deo sporta, ali vratiću se još jači“, poručio je Nik.
Kirjos je na društvenim mrežama podelio i jezivu fotografiju na kojoj se vidi šta mu je izvađeno iz kolena.
„Mali uvid u ono što mi je bilo u kolenu pre četiri dana“, napisao je Kirjos, pokazavši krvavi ugrušak koji mu je pravio problem, jer mu je meniskus napukao.
Novak Đoković i Kirjos bili su u istoj strani kostura i njihov dvoboj bio je moguć u četvrtfinalu Australijan opena, ali nažalost, od toga neće biti ništa.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Veronika Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
Ruske sestre bi da pomute slavu Amerikanki: Istorija se ponavlja, ali pišu je Veronika i Polina
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
Loše vesti iz Australije – Novak otkazao trening
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala