- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruske sestre bi da pomute slavu Amerikanki: Istorija se ponavlja, ali pišu je Veronika i Polina

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVeronika Kudermetova
Veronika Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
Pratite nas
Veronika Kudermetova, ruska teniserka, obezbedila je sebi mesto u prvih deset teniserki sveta, ali sada sanja o tome da se i njena sestra Polina. Mlada Ruskinja već je napravila prvi korak ka tome jer je posle kvalifikacija obezbedila učešće na Australijan openu.
Potencijalno iznenađenje na Australijan openu mogla bi da priredi Polina Kudermetova, 19-godišnjakinja koja je učešće na prvom Grend slemu izborila posle kvalifikacija.
Poseduje raskošan talenat, ali je mogla da se posluži i savetima starije sestre Veronike koja kao nosilac ide u Australiju. Razlika u godinama između dve sestre je šest godina, a Veronika sanja da se sretnu u finalu Vimbldona.

„San mi je da igram finale Vimbldona protiv moje sestre. Mlada je ima, 19 godina i nadam se da će se narednih godina dokazati pa da igramo finale“, rekla je Veronika o Polini i podsetila na rivalstvo sestara Venus i Serene Vilijams.

Venus je od Serene starija godinu dana, a tokom karijere srele su se čak 30 puta na suprotnim stranama. Serena je bolja u međusobnom skoru sa 18 pobeda, a jedan od trijumfa ostvarila je u finalu Vimbldona.
Četiri puta su se Serena i Venus borile jedna protiv druge za trofej na Vimbldonu, a ruske teniserke žele da naslede ovo prestižno sestrinsko rivalstvo.
Polina je trenutno 182. teniserka sveta i debitovaće na Grend slemu, dok Veronika nije stigla do titule, ali je ušla u deset najboljih na svetu zahvaljujući odličnim nastupima na mnogim turnirima prethodne sezone.
Zanimljivo je da se na početku njihovih karijera verovalo da je Venus talentovanija i bolja, a vremenom je mlađa Serena rušila te tvrdnje i kasnije postala jedna od najvećih teniserki svih vremena.
Upravo na isti način bi i mlada Polina mogla da izađe iz Veronikine senke.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
Novak ide na turnir koji ne pamti po dobrom
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
Loše vesti iz Australije – Novak otkazao trening
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SPORT
Đokovićev novi tim pred ispitom – doktor za Sputnjik otkrio sve o povredi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala