Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Kurti je poslednji koji može da govori o Oliveru Ivanoviću

© AP Photo / Michael SohnAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Aljbin Kurti je poslednji koji danas ima pravo da uzme ime Olivera Ivanovića u usta, jer ga je i posle smrti besramno nazivao kriminalcem i ratnim zločincem, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, reagujući na izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija povodom pete godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.
„Kurti sada stradalog Olivera pokušava da iskoristi za napad na državu Srbiju i Srbe na KiM. Besramno i neljudski!“, napisao je Petković na Tviteru.
Petković je dodao da „nismo, niti ćemo zaboraviti kako su Olivera nevinog držali u prištinskom kazamatu tri i po godine“.
„O tome najbolje svedoče njegova porodica i stranački saborci koji jako dobro znaju ko je Oliveru sve vreme bio podrška“, napisao je Petković.
Kurti je ranije danas u video poruci objavljenoj na Fejsbuk* profilu vlade privremenih prištinskih institucija povodom godišnjice ubistva Ivanovića, pored ostalog, izneo i tvrdnju da je ubistvom Ivanovića „ubijen politički pluralizam među Srbima“'.
Kurti je naveo da je atentat na Olivera Ivanovića uticao na celo društvo, ocenivši da je potrebna posvećenost, kako je rekao, „svih relevantnih institucija“ da pronađu i osude odgovorne za ubistvo Ivanovića.
„Oliver Ivanović je bio osoba koja je bila posvećena borbi za svoju zajednicu i svoj grad. Činio je to tako što je bio otvoren, iskren, uvek oštar po pitanjima od značaja, ali se isto tako odnosio sa poštovanjem, čak i prema onima sa kojima se nije slagao“, rekao je Kurti.
On je ukazao da svi koji su počinili zločine na tzv. Kosovu moraju da budu privedeni pravdi i izrazio žaljenje što su naručioci i počinioci ubistva još uvek na slobodi.
*(Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke)
Oliver Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
SRBIJA
Pet godina od ubistva Olivera Ivanovića
Pomen Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
SRBIJA
Održan pomen Oliveru Ivanoviću na mestu na kome je ubijen u Kosovskoj Mitrovici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala