Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Održan pomen Oliveru Ivanoviću na mestu na kome je ubijen u Kosovskoj Mitrovici

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPomen Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici
Pomen Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Na mestu na kom je u Kosovskoj Mitrovici, pre pet godina, ubijen srpski političar Oliver Ivanović danas su održana dva pomena, a sa oba skupa poručeno je da narod i njegovi sugrađani očekuju da se pronađu i kazne ubice i nalogodavci njegovog ubistva.
Najpre su, u vreme kada je ubijen Oliver Ivanović, u 8:15, na mestu gde je nastradao, poštu odali građani koji su se predstavili kao njegovi prijatelji. Nekoliko desetina njih je paljenjem sveća i minutom ćutanja odalo petogodišnji pomen.
Dejan Nedeljković jedan od učesnika ovog skupa rekao je da se već pet godina ćuti o ovom ubistvu.

„Oliver Ivanović je mnogo toga učinio za građane i na severu i na jugu Kosova. Minutom ćutanja ukazujemo na ćutanje onih koji više od nas znaju, kako o ubicama tako i o nalogodavcima. Minut ćutanja je uperen ka pravosuđu i vlastima Kosova, ali i prema pravosuđu i vlastima Srbije koji vode paralelni postupak, kao i prema međunarodnoj zajednici koja već pet godina ćuti što je sramno“, kazao je Nedeljković.

Poslanik u skupštini Republike Srbije koji je podnosilac zahteva za formiranje anketnog odbora koji treba da ispitati ubistvo Olivera Ivanovića, Srđan Milivojević poručio je odgovornima za ubistvo Olivera Ivanovića da će biti pronađeni i procesuirani.

„Kako su prošle ubice Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvija tako će proći i ubice Olivera Ivanovića i ne samo ubice već i nalogodavci. Saznaće Srbija i ko je naručio spot i ko je organizovao i ko je sproveo ovo ubistvo, neće biti amnestije niti praštanja“ poručio je on.

Nakon ovog skupa u 10 sati su na istom mestu vence položili i sveće zapalili članovi stranke pokojnog Olivera Ivanovića.
Novinarima se obratila Ksenija Božović koja sada obavlja funkiju poslanika u tzv. Skupštini Kosova koja je izjavila da prijatelji i saborci Olivera Ivanovića očekuju istinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala