- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Organizator turnira u Sarajevu oglasio se o napadu na decu i roditelje iz Beograda

CC0 / Pixabay / policija
policija - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
O incidentu koji se u subotu dogodio u okviru turnira „Šampion Junior Kup“ u Sarajevu, kada je roditelj od jednog učesnika iz Beograda izboden nožem, a učesnici iz Splita skandirali „ubij Srbina“, oglasio se organizator saopštenjem u kojem stoji da su „ponosni na organizaciju velikog turnira“ i da „osuđuju izgrede neodgovornih pojedinaca“.
U veoma opširnom saopštenju organizatora se najpre iznose pohvale za organizaciju turnira, pa osude neodgovornih postupaka pojedinaca, uz konstataciju da je „slučaj politizovan“, što takođe osuđuju, preneo je Tanjug.
Oni kažu da žale i da su razočarani što su ove godine u javnosti u prvi plan istaknuti neodgovorni postupci grupe huligana i pojedinaca umesto druženja i lepe sportske priče koja je, kako tvrde, poslata iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine.
Kažu i da nisu hteli da se oglašavaju tokom trajanja turnira, ali da sada imaju obavezu prema javnosti da pojasne dešavanja.
Navode da su u pitanju dva odvojena događaja - skandiranje grupe učesnika iz Splita „ubij Srbina“ i napada na predstavnike FK „Zvezdara“ iz Beograda.
„Kao organizator ovim osuđujemo takve vrste skandiranja kojima ni na koji način nije mesto na sportskim ili bilo kojim događajima i želimo da verujemo da su ti dečaci naučili lekciju te da slične ispade neće ponavljati u budućnosti“, navode organizatori.
Pohvaljuju, kažu, ekspresnu reakciju trenera i osoblja ekipe iz Splita koje je brzo zaustavilo takva skandiranja te sa rečima osude uticalo na polaznike svoje škole fudbala.
„Upravo iz tog razloga ne želimo isticati o kojoj se školi fudbala radi, jer smo iz Splita imali nekoliko različitih klubova, a brza i profesionalna reakcija trenera je razlog zbog čega ne želimo etiketirati kompletan klub“, naveli su.
Za događaj u kome su fizički napadnuti pojedini roditelji i predstavnici FK „Zvezdara“ iz Beograda od nekoliko huligana koji su upali u hotel, kazali su da izražavaju posebne osude, ali i zahvalnost MUP-u Kantona Sarajevo na brzoj i profesionalnoj reakciji.
Dodaju da je prema saznanjima do kojih su došli, određena grupa huligana pokušala da otuđi zastavu FK „Zvezdara“ koja je bila istaknuta u dvorani gde su nastupali dečaci iz pomenute škole fudbala, koja je, kako kažu, bila lako uočljiva velikom broju učesnika ali i ostalih gledalaca u dvorani.
„Naime, zastava FK „Zvezdara“ ih je zbog sličnog naziva kluba, boja ali i ćiriličnog pisma očito podsetila na zastave beogradskog kluba sa Marakane. Naravno, to ni u kom slučaju nije niti opravdanje niti razlog za bilo kakav huliganski ekces, pogotovo ne na dečijem turniru. Kada je grupa huligana pokušala otuđiti navedenu zastavu, grupa roditelja je hrabro stala u njenu odbranu ne dozvolivši huliganima da istu odnesu nakon čega je došlo do međusobnog koškanja i napada na roditelje dece iz FK „Zvezdara“, naveli su.
Oni demantuju da je došlo do upotrebe suzavca kako je navedeno u određenim medijima, već je, kažu, prilikom međusobnog naguravanja, jedan od roditelja u samoodbrani upotrebio biber sprej za samoodbranu.
Navode i da, kako kažu, osuđuju „politizovanje kompletnog slučaja“, navodi, između ostalog, organizator, preneo je Tanjug.
Slavljenje Oluje u Splitu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
REGION
Kad neko odrasta na zloslutnoj paroli „Ubij Srbina“ – posledice su sve jezivije
policija - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
REGION
Još šest osoba uhapšeno zbog napada na Srbe u Sarajevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala