- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Još šest osoba uhapšeno zbog napada na Srbe u Sarajevu

CC0 / Piksabej / policija
policija - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
Pratite nas
Sarajevska policija uhapsila je još šest osoba osumnjičenih za napad na grupu Beograđana u hotelu na Ilidži. Ukupno je uhapšeno 10 osoba koje se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.
Uhapšeni su: A. H. (21), B. O. (21) godine, E. B. (20), B. H. (22), M. P. (22) i S. K. (21), svi iz Sarajeva, preneo je portal „Kliks“.
Svih 10 uhapšenih su, nakon kriminalističke obrade u policijskoj upravi Ilidža, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, predati u dalju nadležnost tužilaštvu Kantona Sarajevo.
U otkrivanju počinilaca policiji su pomogle nadzorne kamere s okolnih objekata.
Ranije danas je saopšteno da je sarajevska policija juče identifikovala i uhapsila četiri osobe osumnjičene za napad na grupu Beograđana u hotelu na Ilidži.

Ambasador Srbije: Zadovoljan sam postupanjem policije

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević je izjavio da je zadovoljan postupanjem kantonalne policije, jer su promptno reagovali, odmah izašli na lice mesta, a deci i roditeljima je dato obezbeđenje.
Đorđević je naveo da se čuo sa komesarom policije u Sarajevu i da su među uhapšenima i dve osobe kojih nema na snimku, ali koje su, kako je kazao, navodno učestvovale u događaju tako što su podstrekivale preostalih osam lica.
„Ono što mi kao Ambasada Srbije zahtevamo i što smo do sada činili, jeste da nam se kompletan predmet referiše, da li je ta priča o građanskoj državi i multikulturalnosti zaista zaživela u Sarajevu. Svuda imate dobrih i loših ljudi, očigledno su ovo uradili loši ljudi. Ko im je rekao, ko ih je podstrekivao – to je stvar za nadležne organe BiH“, rekao je Đorđević za RTS.

Mali fudbaleri se u Beograd vraćaju sa trofejima

Mali fudbaleri sa Zvezdare vraćaju se u Beograd sa osvojenim trofejima uprkos incidentima u Sarajevu.
To je na društvenim mrežama objavio načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica koji je na večeri ugostio mališane i njihove roditelje. On je napisao da su osvojili tri trofeja.
U znak zahvalnosti mališani su Bjelici poklonili sportske rekvizite i navijački materijal svog kluba, preneo je RTRS.
Podsetimo, u sarajevskom naselju Ilidža u subotu je napadnuta grupa građana iz Beograda koja je sa decom učestvovala na Međunarodnom fudbalskom turniru „Šampion junior kup“. Jedan od njih je povređen nožem.
policija - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
REGION
Jedna osoba izbodena nožem u napadu na Beograđane na Ilidži, u Kantonu Sarajevo najavili privođenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala