- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijan posvetio gol Mihi: „Osetio sam u dubini duše da moram“

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHESiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Odlazak Siniše Mihajlovića ostavio je veliku prazninu u italijanskom fudbalu, a posebno je pogodio fudbalere Bolonje kojima je slavni Srbin bio trener u periodu od 2019. do 2022. godine,. Rikardo Orsolini, napadač Bolonje, bio je jako vezan za Sinišu, a svoj gol protiv Atalante posvetio je nedavno preminuloj srpskoj legendi.
Atalanta je u 17. kolu Serije A savladala Bolonju rezultatom 2:1, ali čini se da će ipak fudbaleri Bolonje više pamtiti ovaj susret zbog gola koji je postigao Rikardo Orsolini.
Napadač Bolonje pogodak u šestom minutu utakmice posvetio je Siniši Mihajloviću koji je preminuo u 54. godini života.
„Imao sam sreću da postignem gol i zadovoljstvo mi je da ga posvetim treneru koji nas je nažalost prerano napustio baš kao i Đanluka Vijali. Jako mi je žao zbog preranog odlaska obojice, naročito Siniše za koga sam posebno vezan. Posvetio sam mu gol jer sam iz dubine duše osećao da to moram da uradim“, rekao je emotivni Orsolini.
Napadač Bolonje je sa slavnim Mihom imao sjajan odnos, a kada je saznao da je bolestan Orsolini se trudio da se još više zbliži sa slavnim srpskim fudbalerom i trenerom.
„Zadovoljan sam kako se snalazi sa mnom. Zna ge da me bocne za reakciju. Bolest me je još više povezala sa njim. On je za mene posebna osoba, pratim ga i činim bukvalno sve što mi kaže“, govorio je ranije Orsolini.
Pre nego što je Orsolini posvetio gol velikom Mihi, u Italiji se dogodila još jedna dirljiva scena. Dejan Stanković koji je Siniši bio kum izašao je na teren uoči duela Sampdorije i Napolija zajedno sa Mihinim sinovima, a svi su u ruci držali dres sa brojem 11 i prezimenom Mihajlović.
Utakmica između Sampdorije i Napolija bila je posvećena dvojici rano preminulih velikana Siniši Mihajoviću i Đanluki Vijaliju.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SPORT
Zvezda ga jurila godinu dana, on završio u Subotici
Aleksej Mirančuk – Rusija, EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Ko je najbolji ruski fudbaler u poslednjih pet godina?
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Zvezda stigla do velikog pojačanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala