- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda ga jurila godinu dana, on završio u Subotici

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Transfer dana u srpskom fudbalu stiže sa severa naše zemlje, odnosno iz Subotice. Doskorašnji vezista Šerifa iz Tiraspolja Edmund Ado, koji je dugo bio na meti Crvene zvezde, dogovorio je saradnju sa Spartakom.
Godinu dana šampion Srbije se interesovao za usluge fudbalera iz Gane, koji je bio deo šampionske ekipe Šerifa koja je igrala Ligu šampiona i on je stigao u srpski fudbal, ali ne na Marakanu, već je završio u Subotici.
Ado je igrao i pobeđivao protiv Real Madrida, Šahtjora i bio je bitan šraf u mašineriji moldavskog tima, ali nije došlo do dogovora Crvene zvezde i Šerifa.
Dvadesetdvogodišnji reprezentativac Gane igrao je te sezone sve evropske mečeve, ali je posle toga usledio pad forme, sklonjen je iz prve postave, preselio se na klupu i na kraju je napustio Šerif kao slobodan igrač.
„Ado je ogromno pojačanje za naš klub i veruje da će se već tokom priprema potpuno uklopiti u ekipu i pokazati sav svoj kvalitet. iako nije igrao poslednjih šest meseci, siguran sam da će brzo ući u formu i pružati dobre partije. Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo igrača koji ima 12 utakmica u Ligi šampiona, pobedu protiv Reala u madridu i koji je 'A' reprezentativac Gane. A pritom je veoma mlad i ima ogroman potencijal. Dovođenje ovakvog igrača je takođe potvrda onoga što sam rekao na početku priprema - Spartak je finansijski veoma stabilan klub, pre svega zahvaljujući našem novom predsedniku i sufinansijeru Gagi Antonijeviću. Cilj Spartaka u nastavku sezone je borba za mesto koje vodi u plej-of, uz obavezu da se što ranije obezbedi opstanak u ligi i veruje da će nam Ado pomoći u ostvarenju naših ciljeva“, glasilo je saopštenje objavljeno na sajtu FK Spartak Subotica.
Zvezda, koja je svojevremeno nudila čak 1,5 miliona evra, na kraju se orijentisala ka drugim igračima, dok je Edmund Ado stigao u Suboticu, gde je prvo trenirao sa Spartakom, da bi klub zatim objavio na društvenim mrežama da je bivši član Šerifa njihov novi fudbaler.
„Subotički golubovi“ će pripreme za nastavak Superlige odraditi u Turskoj, a sa ekipom će putovati i Edmund Ado, koji bi u slučaju dobrih partija u nastavku srpskog šampionata, vrlo lako mogao ponovo da zapadne za oko Zvezdi i da na kraju ipak završi na Marakani.
Aleksej Mirančuk – Rusija, EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Ko je najbolji ruski fudbaler u poslednjih pet godina?
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Zvezda stigla do velikog pojačanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala