- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda stigla do velikog pojačanja

© Sputnik / Lola ĐorđevićNavijači Crvene zvezde
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
Pratite nas
Srpski šampion Crvena zvezda završila je jedan izuzetno važan posao za leto, pošto je potpisala ugovor sa krilnim napadačem Slavije iz Praga, Peterom Olajinkom do 2026. godine.
Nigerijac igra na poziciji krilnog napadača, ima 27 godina i jedan je od važnijih igrača češkog velikana u proteklih pet godina.
Sa Slavijom je osvojio tri šampionske titule, odigrao 169 utakmica i postigao 43 gola, uz 23 asistencije. Nastupe je upisao i u sva tri velika evropska takmičenja - Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije.
U ovoj sezoni Olajinka jetakođe na visokom nivou, pošto je odigrao 23 utakmice i postigao 11 golova, uz četiri asistencije u svim takmičenjima.
Dolazak Nigerijca će konkurenciju na levom Zvezdinom krilu dovesti do usijanja, pošto tu već dejstvuju Aleksandar Katai i Stefan Mitrović.
Piter Olajnika je u Slaviju stigao iz Genta u julu 2018. godine za obeštećenje od 3.200.000 evra. Ugovor je poslednji put produžio u decembru 2020. godine, a ističe mu 30. juna ove godine. Izvesno ga neće produžiti, što je crveno-belima već sada omogućilo da završe kompletan posao i obezbede kvalitetno pojačanje za narednu evropsku jesen.
Navijači Benfike proslavljaju gol protiv Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
SPORT
Dvostruki šampion Evrope optužen za nameštanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala