Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o sankcijama Rusiji: Moguće i pretnje; Da ih uvedemo, onda bi rekli vreme je za priznanje Kosova

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da i dalje očekuje velike probleme i pritiske oko Kosova i Metohije, ali i oko sankcija Rusiji.
„To je dvosekli mač i to nije lako. Nikada ništa ne obećavam, ali sam već sto puta rekao da je moje možda mnogo jače nego nečija najtvrđa zakletva“, istakao je Vučić.
On je, gostujući na TV Pink, ukazao da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji, ne pod pritiskom, već pretnjom nečeg.
„Godinu dana ih nismo uveli, pokazali smo nezavisnost i odlučnost. Međutim, 2000. godine, hapšenje Slobodana Miloševića, pa kad smo ga uhapsili, rekli su predajte ga, vrata EU su vam otvorena. Predali smo predsednika zemlje na Vidovdan da bismo sebe unizili. I jesmo li posle toga postali član EU? Ne, posle toga smo ubili sopstvenog premijera. I opet nisam siguran da je to samo delo domaćih ruku. Posle toga su rekli uhapsite Mladića, sva vrata su otvorena, dobićete ulazak u EU. Uhapsili smo Mladića, Karadžića, Tolimira.... A šta smo dobili? Za sve to dobili smo viznu liberalizaciju. Da uvedemo sankcije, onda će reći, vreme je za konačni sporazum sa Kosovom. A on je de fakto priznanje, odnosno da ih pustimo u UN“, ukazao je Vučić.
Danas kada pogledate sva lažna obećanja, prvo moramo da idemo na ispunjenje svega što je potpisano, dodao je predsednik Srbije.
Barikada na granici Srbije sa Kosovom - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
SRBIJA
Kfor odbio zahtev Beograda za povratak snaga na Kosovo i Metohiju
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
SRBIJA
Vučić: Strane službe su nas uništile sa litijumom, Beograd je za Novu godinu bio pun špijuna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala