Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Strane službe su nas uništile sa litijumom, Beograd je za Novu godinu bio pun špijuna

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
Pratite nas
Strane službe su nas uništile sa litijumom, sprečile su nas da iskoristimo tu komparativnu prednost koju imamo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
„Nije to bio samo kompanijski rat Rio Tinta i nekih drugih kompanija, to je bio napad na Srbiju. Neki ljudi su verovali da tako brane Srbiju“, rekao je Vučić o pobuni protiv eksploatacije litijuma u Srbiji.
On je dodao da su nas „strane službe uništile sa litijumom".
„Zaustavile su za pet godina razvoj Srbije, sprečili nas da iskoristimo tu komparativnu prednost koju imamo. Mi smo bili glupi i naivni, poverovali smo, a oni nisu želeli da dozvole da Srbija ostvari tu prednost jer Srbija se mora svesti na prosek rasta u regionu“, objasnio je predsednik Srbije i dodao da se „greške skupo plaćaju“.
Vučić, gostujući na TV Pink, rekao da je Beograd za Novu godinu bio kao Kazablanka, jer nikada toliko špijuna nije bilo kod nas.
„Nemojte da smetnete sa uma, za Novu godinu i Božić Beograd je bio kao Kazablanka. Rekord smo postigli, špijuni su okupirali sve hotele. Privatne smeštaje kuće, zgrade vile. U Beogradu to nije zabeleženo od Drugog svetskog rata pa do danas“, otkrio je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala