- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Lula da Silva: Varvari i fašisti će biti kažnjeni

© AP Photo / Andre PennerLuiz Injasio Lula da Silva
Luiz Injasio Lula da Silva - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
Pratite nas
Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva rekao je da će pristalice Žaira Bolsonara koji su nasilno upali u Kongres, zgradu Predsedništva i Vrhovni sud, biti pronađeni i kažnjeni. Lula je zbog večerašnjih događaja doneo ukaz o intervenciji federalnih snaga.
Lula da Silva nazvao je pristalice Žaira Bolsonara „varvarima i fašistima“.
„Ono što se danas desilo u Braziliji je varvarstvo. Svi koji su učestvovali u neredima biće pronađeni i kažnjeni. Smatram da je danas došlo do sigurnosnog proboja. Izgrednike možemo nazvati fašistima, fanaticima i učinićemo sve da nađemo njihove finansijere, biće kažnjeni u skladu sa zakonom najoštrije“, poručio je Lula.
Intervencija federalnih snaga je poseban režim koji dozvoljava, između ostalog, upotrebu vojske za održavanje reda i zakona.

Uhapšeno 150 ljudi

Najmanje 150 ljudi uhapšeno je ove nedelje zbog učešća u antidemokratskim aktima i upada u zgrade Nacionalnog kongresa, Palate Planalto i Federalnog vrhovnog suda.
Kako je saopštila Zakonodavna policija, svi su uhapšeni u zgradi Senata.
Ranije danas, pristalice bivšeg predsednika Brazila Žaira Bolsonara probile su bezbednosnu blokadu i upale u Nacionalni kongres, zgradu Predsedništva i Vrhovni sud u znak protesta protiv izborne pobede Lule de Silve koji je položio zakletvu prošle nedelje.
Pristalice bivšeg predsednika Žaira Bolsonara upadaju u Nacionalni kongres u znak protesta protiv izbora Luiza Inasija Lule da Silve, koji je položio zakletvu 1. januara 2023. Brazilija, 8. januar 2023. - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
SVET
Bolsonarove pristalice upale u Kongres i zgradu Predsedništva: Pozivaju na vojnu intervenciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala