- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preminuo Đanluka Vijali

© MIGUEL MEDINAĐanluka Vijali
Đanluka Vijali - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
Pratite nas
Legendarni italijanski fudbaler Đanluka Vijali preminuo je u 59. godini, posle nekoliko godina borbe sa rakom pankreasa.
Bivšem napadaču brojnih evropskih klubova dijagnostifikovan je kancer 2018. godine i od tada je trajala njegova borba sa opakom bolešću.
Nažalost, 6. januara 2023. godine izgubio je životnu bitku. Iako se pre tri godine pisalo i pričalo da je Đanluka pobedio opaku bolest, ona se vratila.
Italijanski fudbaler koji se proslavio noseći dresove Juventusa, Čelsija i Sampdorije, bio je u stručnom štabu Roberta Mančinija u reprezentaciji Italije, gde je obavljao ulogu njegovog pomoćnika, ali se povukao zbog bolesti.
Đanluka Vijali je tokom igračke karijere osvojio veliki broj trofeja. Sa Sampdorijom je postao prvak Italije u sezoni 1990/91, dok je Kup Italije osvajao i tri navrata.
I sa Juventusom je bio šampion 1995. godine, tada je osvojio duplu krunu sa torinskom „starom damom“. Prethodno je podigao i trofej Kupa UEFA 1993. godine.
Posle Italije je nastavio da niže uspehe na Ostrvu u dresu Čelsija. Osvojio je FA Kup 1997. godine, kao i Liga Kup, godinu dana kasnije. Sa Italijom je osvojio bronzanu medalju na Mundijalu održanom 1990. godine, upravo u Italiji.
Vijali je bio izuzetno harizmatičan i bio je miljenik među saigračima i navijačima
Posle odlaska Siniše Mihajlovića i Brazilca Pelea, i Vijali je izgubio životnu bitku.
Slava mu.
Kontrolna soba sistema za video-pomoć sudijama - VAR u Međunarodnom centru za emitovanje Svetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
SPORT
Sudijski ekspert za Sputnjik: „Kriju se iza tehnologije!“
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
SPORT
Kristijano iz Engleske poneo i kaznu – debi na čekanju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala