- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Ruska doktorka otkriva kako povratiti svež izgled posle novogodišnje noći

CC0 / Pixabay / Lice
Lice - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2023
Pratite nas
Svež izgled kože lica se može povratiti posle novogodišnje noći maskama, laganom limfnom drenažom ili masažom komadićima leda koji će pomoći u poboljšanju izgleda, rekla je Sputnjiku doktorka Moskovskog centra dermatovenerologije i kozmetike Olga Žukova.
„Otok lica i podočnjaci ispod očiju nakon novogodišnje noći su posledice ozbiljne intoksikacije tela alkoholom i velikim količinama masne i začinjene hrane. To je i razlog što maske ne mogu da eliminišu takav izgled lica, ali mogu da ga ublaže“, rekla je Žukova.
Ona je navela da se u maskama za lice nalazi veliki broj sastojaka kao što su: hijaluronska kiselina, glicerin, različiti tipovi aromatičnih i cvetnih masti, ekstrakt aloje vere i različiti oblici seruma. Ovi sastojci imaju efekat hidratacije, normalizuju metabolizam kože, smanjuju otoke i normalizuju boju lica.

„Izgled lica se može poboljšati i limfnom drenažom u vidu masaže, koja će pomoći da se smanji jačina glavobolje, otok lica i da se opuste mišići. Efikasna je i masaža komadićima leda, koja omogućava bolju cirkulaciju“, dodala je doktorka.

Navela je da, u zavisnosti od tipa kože, mogu da se zamrznu kockice različitih čajeva i sokova. Na primer, za masnu kožu i sa proširenim porama je savršeno pogodan sok od limuna ili neven razblažen u vreloj vodi čaja od matičnjaka, žalfije, kamilice ili hrastove kore. Istakla je da se ne smeju koristiti maske od mlečnih proizvoda, jer mogu da imaju mikrobe i da izazovu upale, jer izazivaju alergije.
Žukova je posavetovala da se umesto sokova i gazirane vode pije negazirana voda kao i da se izbegava izuzetno slana i slatka hrana, koje izazivaju podočnjake.
Nova godina u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2023
DRUŠTVO
Nova godina na japanski način: 108 zvona za novi život
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala