- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak u Australiji može da se vrati na tron

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, januar će provesti u Australiji gde najpre igra u Adelejdu, a potom i na prvom Grend slemu u sezoni. Ne samo da će Novak juriti svoj deseti trofej u Australiji već će imati priliku da se konačno vrati na prvo mesto ATP liste.
Posle 12 meseci Novak Đoković vratio se u Australiju iz koje je prethodne sezone deportovan i juriće svoj 22. Grend slem trofej čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom po broju najvećih trofeja.
Srpski teniser pored toga ima priliku da nadoknadi sve što je prethodne sezone izgubio kada mu nije dozvoljeno da igra na Australijan openu, US Openu i kada su mu oduzeti poeni sa Vimbldona.
Novak je zbog nepravde izgubio prvo mesto na ATP listi, a sada je konačno je blizu povratka.
Lidersku poziciji trenutno čuva Karlos Alkaras, mladi španski teniser, koji ima 6.820 bodova, dok je Đoković na petom mestu sa tačno 2.000 bodova manje.
Alkaras je prethodne sezone na Australijan Openu stigao do trećeg kola i brani 150 bodova, dok srpski as ne brani ništa!
Međutim, ukoliko Novak osvoji predstojeći turnir u Adelejdu i potom podigne pehar na prvom Grend slemu u sezoni, a Španac ispadne pre polufinala srpski teniser se vraća na prvo mesto ATP liste.
U slučaju da Novak osvoji Adelejd, a Alkaras prođe u polufinale ili finale Australijan Opena tada bi već bilo nemoguće da srpski teniser ponovo bude prvi, međutim pitanje je koliko daleko može da stigne talentovani španski as.
Novak je sezonu završio osvajanjem trofeja na Završnom Mastersu u Torinu i dokazao da je u strašnoj formi, dok će Alkaras uprkos neverovatnoj sezoni biti u zaostatku jer se povredio i njegov oporavak još uvek traje.
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
SPORT
Godina u kojoj je se penzionisao Rodžer
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
SPORT
Kako je počelo, nije moglo bolje da se završi
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
SPORT
Đoković saznao rivale u Australiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala