- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oglasila se Evroliga: Zvezda je oštećena

© AP Photo / Darko VojinovicNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde zvanično su oštećeni u meču 16. kola Evrolige protiv Barselone objavila je Evroliga. Nikola Mirotić, košarkaš španskog kluba, gazio je aut liniju neposredno pre nego što je pogodio trojku koja je meč odvela u produžetke.
Ljuti su navijači Crvene zvezde bili posle utakmice sa Barselonom, a ispostavilo se i da su imali prava jer koš koji je pogodio Nikola Mirotić nije bio ispravan.
U poslednjim sekundama regularnog dela utakmice Mirotić je pogodio trojku uz zvuk sirene i time doneo produžetke, ali je pre toga u toku prijema lopte od Korija Higinsa Mirotić gazio aut liniju.
U saopštenju Evrolige zvanično je otkriveno da je beogradski klub oštećen.
„Na meču Zvezde i Barselone, na 8,2 sekunde pre kraja u četvrtoj deonici, lopta je došla do Korija Higinsa koji je preneo i dodao do Nikole Mirotića koji je prilikom prijema lopte nagazio aut liniju i tako napravio grešku. Lopta je trebalo da pripadne Zvezdi na 3,3 sekunde pre kraja“
Grešku je napravila sudijska trojka Robert Lotermozer, Emin Mogulkoč i Are Haliko.
Barselona je posle produžetka slavila rezultatom 99:94, a crveno-beli na kraju regularnog dela igre ispustili su prednost od tri poena, a imali su i slobodna bacanja kojim nisu uspeli da obezbede veću prednost.
Mirotić je do trenutka šuta koji je odveo meč u dramu imao jako loš procenat, a posle utakmice upitan je za komentar povodom gaženja aut liniju za šta ističe da nije bio svestan da je to uradio.
„Nisam znao, to je nova informacija za mene. Vidiš kakve su sudije... Kako posle da im ne zvižde?! Šokiran sam, iskreno“, rekao je Mirotić posle svoje ispostaviće se neregularne trojke.
Nikola Mirotić u litiji - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
SPORT
Veliki Nikola imao je poruku za srpske ljude na Kosovu: Nema predaje
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
SPORT
Jokić tripl-dablom „ugasio vrelinu“ za kraj 2022. godine
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2022
SPORT
Mirotić i gaženje linije: „Eto kakve su sudije...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala