- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Beloruska vojska: Pad ukrajinske rakete – namerna provokacija Kijeva

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRaketa sistema S-300
Raketa sistema S-300 - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2022
Pratite nas
Pad ukrajinske rakete na teritoriju Belorusije mogao bi biti namerna provokacija Kijeva, izjavio je načelnik uprave protivvazdušnih raketnih snaga Oružanih snaga Belorusije, pukovnik Kiril Kazancev.
„Ostaju otvorena pitanja o tom incidentu. Razmatramo dve verzije: nenamerno lansiranje protivvazdušne navođenje rakete zbog slabe obučenosti vojne jedinice ili neispravnosti rakete ili je to namerna provokacija Oružanih snaga Ukrajine“, rekao je Kazancev, objavljeno je na Telegram kanalu Ministarstva odbrane Belorusije.
Na teritoriju Belorusije 29. decembra pala je ukrajinska raketa koja je ispaljena iz PVO sistema S-300. Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da je raketu oborio sistem beloruske protivvazduhoplovne odbrane. U međuvremenu je portparol komande vazdušnih snaga Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat izjavio da ukrajinske snage ne poriču da bi raketa koja je pala na teritoriju Belorusije mogla biti ukrajinska. Ukrajinsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Kijev spreman da sprovede istragu incidenta sa raketom.
Rafalno lansiranje krstarećih raketa Kalibar sa podmornice Rostov na Donu u Sredozemnom moru  - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
RUSIJA
Na teritoriju Belorusije pala ukrajinska raketa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala