- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na teritoriju Belorusije pala ukrajinska raketa

© Pres-služba Ministarstva odbrane RF / Uđi u bazu fotografijaRafalno lansiranje krstarećih raketa "Kalibar" sa podmornice Rostov na Donu u Sredozemnom moru
Rafalno lansiranje krstarećih raketa Kalibar sa podmornice Rostov na Donu u Sredozemnom moru  - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Na teritoriju Belorusije pala je ukrajinska raketa koja je ispaljena iz PVO sistema S-300. Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da je raketu oborio sistem beloruske protivvazduhoplovne odbrane.

„Danas, u periodu od 10.00 do 11.00 časova po lokalnom vremenu, zabeležen je pad ukrajinske rakete sistema S-300 sa teritorije Ukrajine na teritoriju Belorusije“, saopštio je Telegram kanal „Pul prvog“, blizak beloruskom lideru.

Kako je precizirano, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odmah je obavešten o događaju. Po njegovom nalogu na lice mesta je izašla grupa vojnika i istražitelja koji će utvrditi uzrok pada rakete. Za sada nema informacija o potencijalnim žrtvama.
Razmatraju se dve osnovne verzije događaja: ulazak rakete u vazdušni prostor Belorusije kao što je bio slučaj sa nedavnim incidentom u Poljskoj kada je projektil odleteo u pogrešnom pravcu ili je raketa oborena oborena usled dejstvovanja beloruskog sistema PVO, prenosi agencija.

Pad ukrajinske rakete na teritoriju Belorusije podseća na incident u Poljskoj

Vojni komesar Bretske oblasti Belorusije Oleg Konovalov izjavio je da je incident s padom ukrajinske rakete na belorusku teritoriju podseća na nedavni slučaj kada je ukrajinski projektil pogodio teritoriju Poljske.
„Danas oko 10.00 sati ujutru na teritoriji Ivanovskog rejona zabeležen je, kako se pretpostavlja, pad rakete ispaljene iz kompleksa S-300 ukrajinskih oružanih snaga. Situacija podseća na onu koja se dogodila sasvim nedavno, kada je ista takva raketa pala na teritoriju Poljske“, rekao je vojni komesar.
On je naglasio da žitelji regiona ne treba da budu zabrinuti. „Takvi slučajevi se, nažalost, događaju“, dodao je Konovalov.
Ministarstvo odbrane Belorusije je ranije saopštilo da su jedinice beloruske protivvazdušne odbrane oborile raketu, čiji su ostaci pali u Brestsku oblast. Ispostavilo se da je reč o navođenoj raketi, ispaljenoj iz sistema S-300 s teritorije Ukrajine.
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Mediji: SAD razmatraju opciju slanja oklopnih vozila Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala