- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nejmara je stigla kazna za padanje

© Tanjug / AP/Francois MoriNejmar
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su ekipu Strazbura rezultatom 2:1 u 16. kolu francuske lige, a meč je obeležio Nejmar, brazilski reprezentativac, koji je dobio crveni karton posle grubog starta i simuliranja penala u 62. minutu.
Očekivalo se da će Pari Sen Žermen lako da se izbori sa 19. timom na tabeli, ali daleko od toga da je posao bio lak. Počelo je dobro za Pari Sen Žermen, golom u 14. minutu čiji je strelac Markinjos posle asistencije Nejmara.
Međutim, isti strelac zatresao je u 51. minutu mrežu svog tima. Markinjos je želeo da izbije loptu posle centaršuta, a ona je završila u golu i donela Strazburu izjednačenje.
Tada je krenulo pomračenje prvog tima na tabeli. Deset minuta posle autogola, Nejmar je rukom u lice neoprezno udario Adrijena Tomasona, a onda je napravio veliku grešku i samo nekiliko desetina sekundi kasnije pokušao da simulira prekršaj za penal.
Klemon Turpan koji je sudio meč odmah je prepoznao da je reč o simuliranja i da prekršaja nije bilo, a Nejmar je u 62. minutu zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.
Sa igračem manje, Pari Sen Žermen bio je bliži podeli bodova, ali fudbaleri Strazbura bili su izrazito neoprezni i oborili su Kilijana Mbapea u šestom minutu nadokande u protivničkom kaznenom prostoru.
Turpan je svirao penal, a Mbape hladnokrvno zatresao mrežu za jedva izborenu pobedu.
Pobeda Pari Sen Žermena ostaće u senci Nejmara koji je ponovo dao povoda se priča o tome kako on prečesto pada na terenu bez razloga i u trenucima kada nije fauliran.
Iako je jasno da Brazilac ne padne svaki put namerno, sam je svojim ponašanjem dao argumente onima koji ne vole njegovu igru.
U timu lidera na tabele francuske lige još uvek nema Lionela Mesija koji je zasluženo produžio odmor posle osvajanja Svetskog prvenstva sa Argentinom.
Kodi Gakpo, Holandija, Liverpul - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Katar 2022
Crveni odgovor plavima – može li nova „lala“ da uspe na Ostrvu?
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
SPORT
Znaju i „oni“ da je Srbin – Stefane, budi pametan!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala