- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Crveni odgovor plavima – može li nova „lala“ da uspe na Ostrvu?

© AFP 2023 / ODD ANDERSENKodi Gakpo, Holandija, Liverpul
Kodi Gakpo, Holandija, Liverpul - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Pratite nas
Holandski reprezentativac Kodi Gakpo (23) nastavlja karijeru na Ostrvu u dresu Liverpula koji je dobio trku za potpis jednog od najtalentovanijih krilnih napadača na svetu.
Informaciju je prvi potvrdio njegov doskorašnji klub PSV Ajndhoven koji je oborio klupski rekord kada je u pitanju prodaja fudbalera.

„PSV i Liverpul postigli su dogovor o predloženom transferu Kodija Gakpa. Uskoro će 23-godišnji fudbaler otputovati u Englesku i gde će biti podvrgnut neophodnim formalnostima pre završetka transfera čije detalje nećemo otkriti“, saopštili su Holanđani.

Ipak, u vremenu u kome živimo ništa ne može da se sakrije.
Dobro obavešteni italijanski novinar Fabricio Romano objavio je na Tviteru da će holandski reprezentativac potpisati višegodišnji ugovor sa Liverpulom, a da će engleski klub za ovaj transfer platiti 37 miliona funti (oko 42 miliona evra) s tim što bi transfer uz određene kluzule mogao da naraste do 50 miliona funti (oko 57 miliona evra).
Kodi Gakpo ima 23 godine, rođen je u Ajndhovenu i čitavu karijeru proveo je u redovima PSV-a. Istakao se na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru gde je postigao tri gola za selekciju Holandije.
Ove sezone je odigrao 24 utakmice za Filipsovce u svim takmičenjima i postigao 13 golova što je privuklo pažnju bogatih engleskih klubova.
Letos je Gakpo bio na korak od transfera u Lids za 30 miliona evra, trener Džesi Marš je ručao sa igračem i upoznao i porodicu u Holandiji, ali je PSV odlučio u poslednjem trenutku da ga ne prodaje, već da sačeka Mundijal da mu se duplira cena.
„Kodi Gakpo je baš bio blizu Lidsa, rekao bih 99 odsto je bio naš igrač, ali sada je njegova cena daleko iznad našeg domašaja“, izjavio je Marš početkom decembra u jednom fudbalskom podkastu.
Rokom Mundijala u Kataru kao glavni kandidat za dovođenje Gakpoa konstantno se spominjao Mančester junajted, koji je puštao razne „medijske buve“, ali nikada nije konkretno krenuo po igrača.
Zato je Liverpul u tišini odradio posao i iznenadio mnoge svoje navijače za Božić. Prijatno.
© AFP 2023 / JEWEL SAMADKodi Gakpo, Holandija, Liverpul
Kodi Gakpo, Holandija, Liverpul - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Transfer Gakpoa neodoljivo podseća na dovođenje Hakima Ziješa u Čelsi posle sjajne sezone u Ajaksu. Marokanac je ove zime zablistao u Kataru i nema sumnje da Grejem Poter i stručni štab Čelsija jedva čekaju da se vrati u London i stavi na raspolaganje.
Sada nam samo preostaje da sačekamo i vidimo da li će nova „lala“ uspeti na Ostrvu.
Neke pre nje, poput Memfisa Depaja (Mančester junajted) ili Stivena Bergvajna (Totenhem) nisu, pa zato treba sačekati sa sudom o tome da li je Liverpul pogodio sa dovođenjem Kodija Gakpoa.
Strahinja Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Katar 2022
„Srpski biser“ poskupeo 150 odsto posle Mundijala
Karim Benzema, Real Madrid, Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
Katar 2022
Otkriven snimak zbog kog će se Dešan stideti – Benzema je mogao da pomogne
Kalvin Filips - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Katar 2022
Neočekivani problem posle Mundijala: „Nije u stanju da trenira“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala