- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Znaju i „oni“ da je Srbin – Stefane, budi pametan!

© AFP 2023 / LINDSEY PARNABYStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
Pratite nas
Preokret u slučaju talentovanog veziste Liverpula Stefana Bajčetića, čiji je otac Srđan, bivši srpski fudbaler. I dalje postoji mogućnost da on zaigra za Orlove, ali prema poslednjim izjavama Bajčetića seniora, male su šanse da se to zaista i dogodi. Ali, porodica Bajčetić bi trebalo da razmisli dobro o svemu.
Njegov otac je ranije govorio o tome da bi imao želju da njegov sin zaigra za Srbiju, ali je sada stigla drugačija izjava koja ukazuje na to u kom pravcu idu stvari i kako njegov naslednik, o kojem bruji Ostrvo i hvali ga menadžer Liverpula Jirgen Klop, razmišlja.
Sa Bajčetićem senirom stupili su u kontakt španski mediji posle prvenca koji je postigao u dresu crvenih na Enfildu u trijumfu nad Aston Vilom u Premijer ligi - 3:1.
„Stefan je ovde rođen i odrastao je tu. Ima više veze sa Španijom nego sa Srbijom. U budućnosti se nikada ne zna šta može da se desi, ali to nije odluka koju je doneo iz interesa“, poručio je Srđan Bajčetić za madridsku „Marku“.
Podsetimo, nedavno su ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije izjavili da čine sve i da su kontaktirali s vezistom Liverpula Stefanom Bajčetićem kako bi odlučio da zaigra za Srbiju, ali će to po svemu sudeći teško jer su u priči umešani i Španci.
Dobro znaju na Pirinejima o kakvom se talentu radi, naročito u svetlu smene generacija u seniorskom timu i činjenice da u veznom redu reprezentacije ima već dvojicu malih genijalaca, Gavija i Pedrija, igrače Barselone.
Ono o čemu bi porodica Bajčetić trebalo da razmisli je da li je za Stefana Španija pravi put, imajući u vidu slučaj Bojana Krkića, takođe sina bivšeg srpskog fudbalera istog imena, koji je izabrao Španiju i potom nestao sa fudbalske mape.
Koliko se sudbina poigrala sa nekadašnjim golgeterom u mlađim kategorijama Barselone svedoči i činjenica da je sa 32 godine ponovo ostao bez posla pošto nije nastavio saradnju sa japanskim Kobeom i pitanje je da li će opet zaigrati fudbal.
Što se Stefana tiče, on ima tek 18 i ceo profesionalni život pred sobom, Španija u njemu sasvim sigurno vidi veliki potencijal i zna da je on Srbin što bi moglo da znači da će u narednom periodu uraditi sve da ga privoli da stane trajno pod njenu zastavu.
U tom slučaju Fudbalski savez Srbije ima sužen manevarski prostor, ali i tu postoje argumenti jer srpski tim i dalje ima veoma mladu selekciju koja bi tek trebalo da dostigne svoj pun potencijal, a sa talentom poput Stefana taj put bi bio daleko zanimljiviji.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
SPORT
Stanković se oglasio prvi put od smrti Mihajlovića: Otišao je i deo mene
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
SPORT
Srpski geni raspametili Nemca: Inteligentan je i bezobrazan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala