- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski geni raspametili Nemca: Inteligentan je i bezobrazan

© Foto : Skrinšot / Jutjub / DIPcompsStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
Pratite nas
Ostrvo bruji o Stefanu Bajčetiću, mladom fudbaleru Liverpula, koji je sa 18 godina posle samo dva minuta provedenih na terenu protiv Aston Vile uspeo da se upiše u strelce (3:1). To je nateralo i nemačkog stručnjaka na klupi „redsa“ Jirgena Klopa da nahvali sina bivšeg srpskog fudbalera Srđana Bajčetića.
Supertalentovani vezista ušao je u igru 79. minutu pri rezultatu 2:1 za Liverpul, a onda je zapalio Enfild lucidnim potezom koji je prethodio golu. Pokazao je da poseduje strašnu fudbalsku inteligenciju i u sekundi je doneo odluku da ne šutira iz prve, nego je dao for, otvorio sebi prostor i savladao golmana Poupa i dvojicu defanzivaca, proturivši loptu Mingsu direktno kroz noge.
Kada imate samo 18 godina, a u trku i pred dupke punim tribinama kultnog Enfilda napravite takav potez, za koji se ne bi odlučili ni daleko stariji i iskusniji fudbaleri, jer bi ih „povukla lopta“ i verovatno bi šutirali iz prve, onda je jasno da posedujete kvalitet zbog kog ste već kao tinejdžer dobili priliku da igrate u društvu Salaha, Alkantare, Arnolda i ostalih zvezda.
Na sjajan potez Stefana Bajčetića, kojeg Fudbalski savez Srbije uporno zove i pokušava da ga uvrsti pod svoju zastavu, zbog činjenice da mu je otac Srbin i da je takođe bio uspešan fudbaler, nije ostao imun ni Jirgen Klop. Nemac ga je nahvalio, poručivši da je bezobrazan, u onom pozitivnom, fudbalskom smislu.

„On je pakleno bezobrazan i ništa ga ne zanima. Samo igra fudbal i radi to jako, jako dobro. Otac mu je bio fudbaler, tako da su geni tu, ali i stav je tu, svest i inteligencija, ona fudbalska. Veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim momcima“.

Trener Liverpula Jirgen Klop - Sputnik Srbija
Jirgen Klop
menadžer Liverpula
Srbija je istrajna u nameri da Stefan krene stopama svog oca Srđana, ali posao kvari Španija za čiju reprezentaciju do 18 godina je već debitovao, odigravši ukupno tri utakmice. Takođe, Marka je u izveštaju sa meča Liverpul - Aston Vila napisala da je Stefan Galijanac, pa je jasno da ga Španci prisvajaju, dok je želja njegovog oca da igra za Srbiju.
Ipak, dokle god Bajčetić junior ne bude upisao minute za seniorski tim Španije, fudbalska Srbija živeće u nadi da postoji šansa da poleti zajedno s Orlovima ka nekom od narednih velikih takmičenja.
O kakvom talentu i biseru evropskom i svetskog fudbala se radi, potvrđuje i suv statistički podatak, prema kojem je Stefan sa 18 godina i 65 dana, upisan kao drugi najmlađi španski strelac u Premijer ligi, posle legendarnog Seska Fabregasa.
On je svojevremeno u dresu Arsenala zatresao mrežu Blekburna sa 17 godina i 113 dana.
Takođe, Bajčetić je posle čuvenog golgetera „redsa“ Majkla Ovena i Rahima Sterlinga, treći najmlađi strelac u istoriji slavnog kluba sa Enfild rouda.
Pasoš građanina Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
SPORT
Stigao je iz Bugarske – i želi da ostane: „Zamoliću za pasoš Rusije“
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
SPORT
Stefan je postigao gol za Liverpul!
Pele - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
SPORT
Pogoršano Peleovo zdravstveno stanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala