- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić: Neću kao moj drug Piksi da se pravdam

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Pratite nas
Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, koji su doživeli neuspeh na Evrobasketu, a on nije želeo da podnosi detaljnu analizu, oglasio se i prokomentarisao potez Dragana Stojkovića Piksija, koji je izašao pred medije posle prerane eliminacije na SP u Kataru. Kari je ostao dosledan svom mišljenju da nema šta kome da objašnjava.
Piksi je samo dan po povratku u Srbiju okupio medije u Kući fudbala i sat i kusur pričao o onome što je pratilo Orlove na Bliskom istoku, objasnivši situaciju sa povređenim igračima, što je rezultiralo da se Orlovi preprano vrate kući.
Nisu uspeli da izađu iz grupe sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, već su kao poslednjeplasirani tim Grupe G okončali SP.
Za razliku od Piksija, Kari Pešić to nije učinio. Nije se ni pojavio u Srbiji, već se oglasio pismom, mejlom, saopštenjem, što se mnogima nije dopalo.
Pešić se ne slaže sa Piksijevom odlukom da obrazloži medijima i naciji rezultat.
„Ako hoćeš nešto veliko da napraviš ne može da se analizira samo jedan rezultat, već kako se do njega došlo, a za to nemamo strpljenja. Samo nas zanima da li si pobedio ili nisi. Intervju mog drugara Piksija posle Svetskog prvenstva u Kataru, recimo. Došao je na konferenciju za medije, sat i po posvetio medijima i trudio se, ne da se posipa pepelom, nego da objasni sve što se od njega traži, a zaključak je bio: 'Vidi ovog Piksija, on se sada samo vadi'“, rekao je Pešić za Maksbet radio u emisiji „60 minuta sa Vladom i Acom".
Pešić je dodao so na ranu svim navijačima našeg nacionalnom tima, izjavom da nije neuspeh ono što se dogodilo na Evrobasketu, kada nas je posle savršenog učinka u grupnoj fazi, već na prvom stepeniku nokaut faze, izbacila Italija.
„Imaju profesionalnu ligu, organizaciju. Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni. Neću, ipak sad da se kao Piksi nešto pravdam, niti želim, niti mi to treba“, podvukao je stručnjak iz Pirota.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
SPORT
Jokić pokazao ožiljke i odigrao nestvaran meč na Božić
Partizan Laktaši - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
SPORT
Partizan se s pobedom vraća iz crno-belih Laktaša
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala