- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić pokazao ožiljke i odigrao nestvaran meč na Božić

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Pratite nas
Nikola Jokić ne prestaje da pokazuje zbog čega je dvostruki uzastopni MVP najjače košarkaške lige sveta. Srbin je novom spektakularnom partijom, krunisanom tripl-dablom obezbedio Denveru novi trijumf i to posle dramatične završnice i produžetka, u kojem je pao Finiks rezultatom 128:125 (regularan tok 113:113).
Nikola je na katolički Božić u prazničnoj atmosferi u Americi, upisao 83. tripl-dabl u karijeri, a treći na poslednje četiri utakmice.
Nezaustavljivi košarkaški genije iz Sombora postigo je 41 poen i imao je impresivnih 15 skokova i i isto toliko asistencija za 44 minuta provedenih na parketu. Šutirao je 16 od 25, što je prevedeno u procente visokih 64 odsto!
Nikola Jokić ponosno je prošetao veliki broj rana i ožiljaka koje ima na obe ruke, a sve kao posledica ogromne kontakt igre i faulova koji trpi jer rivali ne uspevaju da pronađu način kako da mu stanu na put.
Denver Nagetsi otvorili su bolje utakmicu i rešili su uvodnu deonisu sa plus četiri - 28:24, ali je u nastavku usledio pad u njihovoj igri, što su Finiks Sansi iskoristili da preokrenu rezultat do odlaska na veliki odmor – 51:57.
Ipak, Denver je predvođen srpski reprezentativcem, Eronom Gordonom i Džamalom Marejom uspeo da se konsoliduje i da uđe u dramatičnu završnicu, što potvrđuje i odlazak u produžetak.
Jokić je činio sve. Pogađao, asistirao, skakao. Gordon je susret završio sa 28 poena, imao je 13 uhvaćenih lopti i dve asistencije, dok je Marej po košgeterskom učinku bio treći sa 26 poena, imao je po pet dodavanja i skokova.
U samom finišu je Finiks, u čijim redovima je bio najefikasniji Landri Šamet sa 31 poenom, imao je dva ili tri poena prednosti, ali je Denver uspeo da se izbori za dodatnih pet minuta – 113:113, posle kojih su učenici Majkla Melouna uspeli da opravdaju ulogu favorita i da pokažu zbog čega su trenutno najbolji tim Zapadne konferencije.
Bili su uspešniji u produžetku i na kraju su upisali 21. trijumf, naspram 11 poraza i prvi su ispred Nju Orleansa i Memfisa, dok je Finiks četvrti.
NBA rezultati
Golden Stejt - Memfis 123:109
Denver - Finiks
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
SPORT
Amerikanka sumnja u sistem: „Neće Jokiću dati treću nagradu zaredom“
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
SPORT
Bogdan slavio protiv Bogdanovića, Dončić sa 50 poena uništio „rakete“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala