- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanka sumnja u sistem: „Neće Jokiću dati treću nagradu zaredom“

© AP Photo / Jeff ChiuNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Postoji u NBA ligi nešto što se zove „umor kod glasača“, a pre bi moglo da se opiše željom Amerikanaca da imaju različite MVP laureate. Zato se predviđa da će Nikola Jokić jako teško do nove MVP nagrade, treće zaredom. O tom je govorila novinarka ESPN El Dankan.
Ona smatra da Jokić zaslužuje tu nagradu, ali da je na kraju neće dobiti.
„Slušajte, mislim da mu neće dati treću MVP nagradu. NBA to nije uradila od sezone 1983/1984. ili tako nešto. Poslednji je to uspeo Leri Bird, a ironično, brojeve koje beleži Jokić su brojevi koje su imali baš Birdi Medžik – oni su jedini mogli da imaju 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija", rekla je Dankan u emisiji na televiziji ESPN.
Potom je to detaljno objasnila...
Dankanova smatra da NBA liga voli da ima različite najkorisnije igrače, a ne da tu nagradu dobija jedan te isti igrač godinama zaredom.
„Mislim da NBA liga ne voli da svake godine daje istom košarkašku MVP-a, ali… Jokić ima najbolji plus/minus u celoj ligi, što je tačno onaj podatak koji nam govori koliko je neko važan za ekipu. Denver pobeđuju bukvalno samo zbog Jokića. Tako da, ako vam Jokić nije na vrhu liste za MVP-a, ne znam ko će da bude, ali sa druge strane, mislim da Jokića stiže ono što smo imali sa Lebronom. Da, svake godine može da bude MVP, ali sada nam treba neko drugi", zaključila je ona.
Dakle, Amerikancima je sve jasno. Ali, mogli bi da ukoče Nikolu ka trećoj uzastopnoj nagradi...
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
SPORT
Jokić držao čas košarke – Denver preko Portlanda do vrha NBA
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala