- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Kakva je veza „otpisanog najboljeg na svetu“ i slučaja „Savićević“ iz 1993. godine

© AP Photo / Christophe EnaKarim Benzema
Karim Benzema - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Karim Benzema, osvajač „Zlatne lopte“, povukao se iz reprezentacije Francuske, a postoji mogućnost da su na odluku uticali odnosi sa Ugom Lorisom i Antoanom Grizmanom, dvojicom najiskusnijih u dresu Francuske, ali i sa selektorom Didijeom Dešanom, za koga razumevanje ima Fabio Kapelo.
Kada je objavljeno da Karim Benzema neće ići na Svetsko prvenstvo, kao razlog navodila se povreda, međutim kako je Mundijal odmicao postajalo sve jasnije da je u pitanju neki drugi razlog.
Didije Dešan, selektor Francuske, ostavio je nas spisku Benzemu, ali najbolji fudbaler sveta nije bio sa ekipom, a razlog bi mogao da bude zapravo jako loš odnos sa selektorom.
Šefa stručnog štaba vicešampiona sveta u odluci je podržao Fabio Kapelo, navodeći da je sličnu stvar uradio sa Dejanom Savićevićem 1993. godine.
„Ne, nije pogrešio. Istu stvar sam uradio sa Savićevićem pre finala Interkontinentalnog kupa 1993. Jutro pre utakmice rekao mi je da je spreman da igrai nakon što sam već sve pripremi. Iz poštovanja mu nisam dopustio da igra. Mislio sam da je to poštena odluka za tim. Ostaje pitanje bi li Milan i Francuska sa Savićevićem i Benzemom osvojili još jedan trofej? Možda, da, ali to nije ni bitno“, rekao je Kapelo.
Prema nezvaničnim informacijama, Dešan i Benzema su u sukobu, a „ulje na vatru“ dolivaju iskusni Ugo Loris i Antoan Grizman, iskusni članovi reprezentacije koji nisu u dobrim odnosima sa napadačem Real Madrida.
Kada je Francuska poražena od Argentine u finalu Svetskog prvenstva pokrenula se priča da bi Dešan mogao da bude smenjen, a da na njegovo mesto dođe Zinedin Zidan.
Smena selektora potencijalno bi mogla da promeni Benzeminu odluku koji bi u tom slučaju sigurno želeo da nastupa za Francusku.
Poteza koji najavljuju smenu ili evidentnijih dokaza o sukobu i dalje nema, ali sigurno je da će se po završetku Mundijala sada otvoriti i neke dugo čuvane karte.
Emilijano Martines - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Šampionska psihološka „prevara“
Maroko i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Ronaldova noćna mora nema kraj: Portugalac u timu sa najgorima!
Lionel Mesi proslava u Argentini - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Tri sata iza ponoći, a cela Argentina na nogama – šampioni sveta stigli u domovinu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala