- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Šampionska psihološka „prevara“

© AP Photo / Petr David JosekEmilijano Martines
Emilijano Martines - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Argentina je šampion sveta i to tako što je savladala Francusku posle izvođenja jedanaesteraca u finalu. A, glavni krivac za tako nešto je golman Gaučosa Emilijano Martines. Igrao se psiholoških igrica sa Francuzima i sve ih nadmudrio. Zajedno sa sudijom.
Martines je dominirao u svakom smislu i iznudio dva promašaja protivničkih fudbalera
Ali, išao je korak po korak u svemu tome.
Prvo je postavio pozornicu tako što je zauzeo „vlasništvo“ nad šesanestercem. Dok je Loris išao da podbacuje novčić, Martines je brzo otišao do šesanesterca, čekao Lorisa da dođe, a onda ga „ugostio“ u „svoju kuću“.
Kada je Loris došao, Martines je inicirao rukovanje, isto kao i sa Mbapeom, prvim izvođačem. To je njegov stil, topao i srdačan na staetu, da opusti protivnika. Sve je to bio deo strategije.
Na startu penala, nije mnogo smetao, već je suptilno prišao do Mbapea i rekao sudiji da proveri da li je lopta na beloj tački. Marčinjak je odgovorio sa „palcem“ na gore.
Kada je Koman došao na red, Martines je dao „gas“, pa je naterao i sudiju da interveniše. Opet je išao da proveri gde je lopta, opet je bio u razgovoru sa sudijom i pokazao da je on „vlasnik“ šesnaesterca.
Golmani obično ne slave mnogo posle odbranjenog penala tokom serije, ali je Martines to uradio kada je odbranio Komanu, skakao je i sa tim načinom proslave dodatno uticao pozitivno na svoje, a negativno na tuđe igrače.
Kada je Čuameni stigao na red, Martines je držao loptu i tražio od navijača da budu glasniji, kao da je lopta njegova.
Sačekao je galamu, a onda je bacio pored Čuamenija, na nekoliko metara od Francuza. Jasno pokazivanje nepoštovanja. Ali, nije bilo kazne od strane sudije. Kada je Čuameni krenuo da šutira, Martines mu se samo nasmejao.
A, onda je Čuameni promašio ceo gol.

Da bi sprečio ovakve igre sa druge strane, Martines je brzo uzeo loptu i predao je u ruke Paredesu koji je bio sledeći izvođač za njegovu ekipu.

Kada je Kolo Muani došao na red, Martines je već prešao u agresivan pristup, prišao je i govorio je Francuzu kako ga je gledao, gestikulirao je ka njemu i konačno dobio žuti karton.
Međutim, tada je već bilo sve rešeno. Martines je već izašao kao pobednik.
Ozbiljne psihološke igre je odigrao Martines. Nadmudrio je i protivnika i sudiju.
Lionel Mesi proslava u Argentini - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Tri sata iza ponoći, a cela Argentina na nogama – šampioni sveta stigli u domovinu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala