- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Ronaldova noćna mora nema kraj: Portugalac u timu sa najgorima!

© AP Photo / Ricardo MazalanMaroko i Kristijano Ronaldo
Maroko i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Kristijano Ronaldo, portugalski fudbaler, uvršten je u statistički najgorih 11 igrača na Svetskom prvenstvu u Kataru. Proslavljeni Portugalac postigao je samo jedan gol na Mundijalu.
Prema „Sofa skor“ rejtingu Kristijano Ronaldo dobio je ocenu 6,45, a bio je u timu najgorih i na kraju grupne faze.
Od proslavljenog Portugalca očekivalo se mnogo više, pogotovo iz razloga što je Mundijal u Kataru bio poslednja prilika da Ronaldo osvoji Svetsko prvenstvo sa Portugalijom.
U osmini finala protiv Švajcarske, Kristijano je u igru ušao tek u 74. minutu , dok je protiv Maroka u četvrtfinalu bio na terenu od 51. minuta.
Portugalija je doživela poraz od afričke zemlje, a Ronaldo nije bio prepoznatljivi Kristijano koji bi ozbiljno zapretio rivalu.
Mediji su navodili da su se Ronaldo i Fernando Santoš, selektor Portugalije, sukobili, međutim kasnije je Santoš demantovao glasine.
Uz još devet imena i Kristijana na spisku se našao i Lautaro Martines napadač Argentine, uprkos tome što je osvojio titulu svetskog prvaka sa saigračima.
U timu najgorih 11 na Svetskom prvenstvu nalaze se: Eduard Mendi (golman Senegala), Seržinjo Dest (defanzivac Sjedinjenih Američkih Država), Kamil Glik i Bartoš Berešinjski (defanzivci Poljske), Abdou Dialo ( centralni bek Senegala), Cekson Irvin i Metju Leki (vezista i napadč Australije), Hvanga In-Beom (vezista Južne Koreje) i Ruben Vargaš (krilni fudbaler Švajcarske).
Lionel Mesi proslava u Argentini - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Tri sata iza ponoći, a cela Argentina na nogama – šampioni sveta stigli u domovinu!
Katar fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Najavljena fudbalska revolucija: Mundijal će se igrati na tri godine!
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Katar 2022
Argentina će tek da se „zatrese“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala