- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Haos je nastao pred duel sa Srbijom – i završava se oproštajnim pismom: „Kraj!“

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaAndre Onana
Andre Onana - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Pratite nas
Andre Onana, doskorašnji golman reprezentacije Kameruna, objavio je da više neće nastupati za nacioalni dres posle sukoba sa selektorom Rigobertom Songom. Onana je bio izostavljan za meč protiv Srbije na Mundijala kada je trebalo da bude jedan od najvažnijih igrača, ali je umesto toga napustio Katar.
Pred meč Srbije sa Kamerunom u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kataru, jedan od glavnih pretnji za Orlove bio je Andre Onana, koji je trebao da bude na protivničkom golu. Međutim, Srbija se ponadala da će lakše odraditi posao jer je neposredno pred meč obavljeno da Rigoberto Song neće računati na iskusnog Onanu.
Dan posle utakmice Onana je napustio Katar, a sada je i zvanično stavio tačku na reprezentativnu karijeru.

„Posle nebrojanih sati treninga, nebrojanih putovanja i mnogo odricanja, mogu da kažem da sam ispunio svoj san. Ali, svaka priča ima i svoj kraj. Moja priča sa reprezentacijom je došla do kraja. Igrači dolaze i prolaze, ali Kamerun je ispred svake individue, Kamerun ostaje večan, kao što je i moja ljubav prema reprezentaciji“.

Golman je podvukao da će uvek sa ponosom isticati svoje poreklo.

„Moja osećanja se nikad neće promeniti, moje kamerunsko srce će nastaviti da kuca i gde god da odem, uvek ću se boriti da podignem zastavu Kameruna što je više moguće. Nastaviću kao navijač, kao jedan od 27 miliona Kamerunaca. I samo mogu da zahvalim onima koji su verovali da mogu da doprinesem timu. Nacija iznad svega i zauvek“, istakao je Onana.

Golman Intera sedam godina je nastupao za reprezentaciju Kameruna, a odigrao je ukupno 34 utakmice u nacionalnom dresu.
„Sve je počelo u Ngol Nkoku, malom selu gde je meni moja porodica kao veoma malom prenela vrednosti koje identifikuju kamerunski narod. Razumeo sam da je ljubav prema državi večna i da je posvećenost nešto što se ne dovodi u pitanje. Sećam se kada smo kao porodica gledali utakmice, samo Kamerunci mogu da znaju kako izgleda gledati Lavove“, naveo je Onana.
Na prvom meču u Kataru je branio, ali se potom posle meča sa Srbijom Song oglasio i objasnio da je Onana izostavljen zbog lošeg ponašanja.
Zanimljivo da je pred meč sa Srbijom glavni heroj Kameruna bio upravo Onana, a da bi selektor posle utakmice sa Orlovima istakao da je njihova reprezentacija odigrala remi zahvaljujući njegovom izostanku.
Podsetimo Srbija i Kamerun završili su utakmicu nerešenim rezultatom 3:3.
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Katar 2022
Urnebesni pokušaji gubitnika – peticijom žele novo finale: „Prevaranti, sve je sumnjivo!“
Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Katar 2022
Selektor Hrvata završio govor, a onda se ponovo čulo „Za dom spremni“
Reprezentacija Argentine u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Katar 2022
Zašto je golman Argentine heroj? Otkriveno kako je „pročitao“ Francuza
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala