- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Urnebesni pokušaji gubitnika – peticijom žele novo finale: „Prevaranti, sve je sumnjivo!“

© AP Photo / Petr David JosekArgentina – Francuska
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Pratite nas
Više od 200.000 ljudi potpisalo je peticiju za ponavljanje finala Mundijala u Kataru, odazvavši se na poziv Francuza za pomoć, s navodima da je suđenje u meču za trofej protiv Argentine bilo „korumpirano“.
Organizatori su najavili da će peticiju uputiti Svetskoj fudbalskoj federaciji na razmatranje, ali je već u startu jasno da je to uzaludan i pomalo bizaran pokušaj.
„Suđenje je bilo potpuno potkupljeno, nikada nije postojao penal za Argentinu i trebalo je dosuditi prekršaj kod starta nad Mbapeom!“, navedeno je u objavi organizatora.
Peticija je prikupila više od 80.000 komentara.
„Moraće biti pokrenuta istraga jer su sudije pomagale Argentini. Bilo je previše grešaka i sve je veoma sumljivo!“
„Argentinci su prevaranti!“
„Meč se mora ponoviti jer je sudija bio naklonjen Argentincima koji su simulirali!“
„Utakmica je uništena... Ofsajd kod drugog gola, faul nad Di Marijom koji nije ni dodirnut, crveni karton nije dodeljen zbog faula nad Francuzom, ali je on dobio žuti karton jer se žalio. Sudija koji svira faul dok je lopta u nogama Francuza, umesto da pusti dalje igru... Ili treba utakmica da bude ponovljena ili da se proglasi na nerešeno, a oba tima da budu imenovana prvacima“.
To su samo neki od komentara, ali je jasno da se radi o uzaludnim pokušajima i da bilo kakvo ponavljanje utakmice FIFA neće razmatrati niti dozvoliti.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala