- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Zašto je golman Argentine heroj? Otkriveno kako je „pročitao“ Francuza

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaReprezentacija Argentine u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu
Reprezentacija Argentine u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Paulo Dibala, argentinski fudbaler, mogao je zbog povrede da propusti Svetsko prvenstvo u fubdalu, ali je na kraju otišao u Katar i u finalu tokom penala zatresao mrežu Francuske. Šutirao je posle Lionela Mesija, odnosno promašaja Kingslija Komana, a pomogao mu je Emilijano Martines, golman Argentine.
Finale Mundijala ušlo je u dramatičnu završnicu, a pred sam kraj utakmice priliku da igra dobio je Paolo Dibala. Jasno je da je Lionel Skaloni, selektor Argentine, već razmišljao o penalima, a ispostavilo se da je Dibala bio dobar izbor.
Međutim, veliki udeo u golu Dibale koji je doneo prednost Argentine posle promašaja Francuske imao je Emilijano Martines koji je rekao saigraču gde da šutira.
„Martines mi je rekao da šutiram po sredini. Pretpostavio je da će se Loris s obzirom na to da su Francuzi prethodno promašili penal, baciti u levu ili desnu stranu. Hteo sam da pucam u levo, ali sam na kraju poslušao saigrača“, rekao je je Dibala koji je kako se ispostavilo doneo pravu odluku.
Znao je i sam da u igru uzlazi da bio Argentini pomogao u izvođenju penala.
„Istina je da sam, kada me je selektor Lionel Skaloni pozvao da uđem u igru, znao da je to zbog penala pa sam pokušao da ostanem smiren. Da bi kretanje od centra do lopte bilo nešto najduže u mom životu. Srećom, sve se dobro završilo“, zaključio je Dibala.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Katar 2022
Argentina ne ostavlja Mbapea na miru – ali Francuz je prvi počeo
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Katar 2022
Mesi će uskoro vredeti 635 dinara
Mesi, Maradona, Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Katar 2022
Da li je moguće – istorija se ponovila posle 36 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala