- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Francuzi mu dali dvojku, a on ih ponizio jednom fotografijom

© AP Photo / Manu FernandezArgentina – Francuska
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Pratite nas
Prošlo je pet dana od finala Svetskog prvenstva, a Fracnuzi se i dalje ne mire sa porazom. Nakon što su potpisali peticiju u kojoj se traži ponavljanje finala sa Argentinom, a posebno su napali Simona Marčinjaka, poljskog sudiju, koji je organizovao konferenciju i odgovorio na optužbe.
Francusku i dalje boli što je „Zlatna boginja“ pripala Argentini, a ugledni L' Ekip za poraz najviše krivi sudiju Simona Marčinjaka iz Poljske kome su dali ocenu dva.
Francuzima je smetalo što treći gol Argentine koji je postigao Lionel Mesi nije bio poništen zbog rezervnih igrača koji su upali na teren.
Međutim, Marčinjak nije želeo više da ćuti i sluša neosnovane optužbe pa je u Poljskoj organizovao konferenciju i pokazao fotografiju koja će ućutkati Francusku.
Na njoj se jasno vidi kako u trenutku slavlja kola koji je postigao Kilijan Mbape na terenu stoji sedam rezervnih igrača.
„Pre svega ta situacija, da bi bila kažnjiva, morala je uticati na igru. A kakav uticaj mogu imati igrači koji slave na suprotnom delu terena? Preteruje se oko toga. Nekoliko jako ozbiljnih novina je zaboravilo da dobro prouči zakone o kojim govore. Osim toga zašto Francuzi ne govore o fotografiji na kojoj se vidi da je sedam fudbalera sa njihove klupe bilo u terenu kada je Mbappe postigao gol“, jasno je stavio do znanja Marčinjak.
Jedan od razloga pobune Fracnuza bila je i odluka poljskoj sudije da ne svira penal nad Markusom Turamom u 87. minutu, a Marčinjak je objasnio zašto je dosudio simuliranje.
„Sugerisali su mi iz VAR sobe da postoji prekrašj i jedanaesterac, ali su odmah krenuli da gledaju iz raznih uglova. Kada su sve sagledali videli su da je bilo simuliranje i da sam doneo ispravnu odluku“, samouveren je Marčinjak.
Preko 200.000 ljudi potpisalo je peticiju kojoj žele da sugerišu FIFA da se finale Argentine i Francuske ponovi zbog neprimerenog suđenja. FIFA je odgovorila saopštenjem u kojem se navodi da na svih 64 utakmice nije bilo nijedne neregularnosti.
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Katar 2022
Oglasila se FIFA – Francuzi mogu da zaborave na apsurdni pokušaj da se ponovi finale
Andre Onana - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Katar 2022
Haos je nastao pred duel sa Srbijom – i završava se oproštajnim pismom: „Kraj!“
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Katar 2022
Urnebesni pokušaji gubitnika – peticijom žele novo finale: „Prevaranti, sve je sumnjivo!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala