- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Direktor FSS otkrio: „Zvali smo vezistu Liverpula, na njemu je da odluči“

© AFP 2023 / LINDSEY PARNABYStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije, potvrdio je da je srpska kuća fudbala kontaktirala sa Stefanom Bajčetićem, mladim vezistom Liverpula, kome je ponuđen dres „Orlova“.
Bajčetić (17), sin je nekadašnjeg veziste Vojvodine i Crvene zvezde, Srđana Bajčetića, a rođen je u Vigu u Španiji dok mu je otac nastupao za Seltu.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
SPORT
Zlato za „siću“
Ponikao je u mlađim kategorijama kluba iz Galicije pre nego što se preselio u Liverpul kao top talenat, a trenutno je član kadetske reprezentacije Španije. Ipak, kako ima srpske korene, FSS mu je ponudio dres „Orlova“.

„Za Bajčetića - što je do nas uradili smo. Mnogo smo pričali, izrazili nenormalnu želju da dođe da zaigra za nas. Sada je na njemu da odluči“, rekao je Lazetić u intervjuu za Mocart Sport.

Da odlučuje samo otac Srđan, Stefan bi već bio reprezentativac Srbije, ali...
„Videćemo šta će doneti budućnost, hoće li on uopšte biti zanimljiv selektorima. Moja je želja da on igra za Srbiju. Do 21. godine bi morao da odluči, a dotle ima još mnogo vremena, jer tek je pre nekoliko dana napunio 17 godina. Sada igra za U18 Španije, prihvatio je poziv, budući da većinu fudbalera tamo poznaje i da je protiv mnogih igrao“, rekao je pre godinu dana otac veziste Liverpula u jednom intervjuu.
Bajčetić je drugi Španac koga Srbija pokušava da nagovori da obuče dres „Orlova“.
Pre njega u opticaju je bio Bojan Krkić Perez, ali je tada preovladala ljubav prema majci Špankinji zbog koje je bivši as Barselone izabrao „Crvenu furiju“.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
SPORT
Stefan je fudbalsko čudo koje je Srbiji preko potrebno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala