- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stefan je fudbalsko čudo koje je Srbiji preko potrebno

© AFP 2023 / LINDSEY PARNABYStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Pratite nas
Tokom prijateljske utakmice Liveprula i Liona, Stefan Bajčetić, mladi fudbaler srpskih korena, odigrao je celo prvo poluvreme i još jednom pokazao raskošni talenat. Tek 18 godina ima Bajčetić, ali njegove partije deluju izuzetno zrelo zbog čega bi Srbija imala za čim da žali ako Stefan odluči da nastupa za Španiju.
Jirgen Klop dao je poverenje Stefanu Bajčetiću, a 18-godišnjak ga nije izneverio. Mladi fudbaler čiji je otac Srđan Bajčetić, bivši fudbaler, tokom 45 minuta u utakmici protiv Liona igrao je odličnu defanzivu.
Talentovani vezista znao je na pravi način da iskoristi šansu i prikaže se u najboljem svetlu. Odigrao je zrelo i na terenu izgledao mnogo iskusnije nego što bi se oečkivalo za momka od samo 18 godina.
Preciznost u pasu, sigurnost koju pruža timu kada je lopta pod njegovim nogama i brzo razmišljanje čine Bajčetića budućnom svetskom fudbalskom zvezdom.
„Uživam,, znam da je teško jer morate da radite naporno, a onda je u sredini sve tesno. Ovde sa Liverpulom morate mnogo da trčite. Ali volim da trčim, volim da se branim. Volim sve kod te pozicije“, rekao je pun elana Bajčetić.
Partija protiv Liona, pokazala je ono što je već bilo poznato. Mladi defanzivac može kda je to potrebno da menja uloge, izuzetno je energičan i kao takav je preko potreban Srbiji.
Prepreka je ta što je Stefanova majka iz Španije i on već nastupa za mlađu selekciju te zemlje. Nije poznato hoće li talentovani momak promeniti mišljenje, ali ohrabrujuće je što otac Srđan navija za to da Stefan obuče srpski dres.
„Videćemo šta će doneti budućnost, hoće li on uopšte biti zanimljiv selektorima. Moja je želja da on igra za Srbiju. Do 21. godine bi morao da odluči, a dotle ima još mnogo vremena, jer tek je pre nekoliko dana napunio 17 godina. Sada igra za U18 Španije, prihvatio je poziv, budući da većinu fudbalera tamo poznaje i da je protiv mnogih igrao“, govorio je Bajčetić o tome u kojoj reprezentaciji će igrati mladi Stefan.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Hrvatska - Belgija - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Katar 2022
Proustaška pesma opet među Hrvatima - fudbaleri pevali Tompsona u Kataru
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Katar 2022
Sputnjikov centaršut za Darka Kovačevića: Jedni su „prljavi“, a drugi imaju najbolji „motor“ na svetu!
Rasim Ljajić - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
SPORT
Ljajić imenovan za Mijailovićevog potpredsednika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala