- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Mesija i „boginju“ razdvaja samo korak: „Morali smo da igramo pet finala“

© AP Photo / Natacha PisarenkoLionel Mesi
Lionel Mesi  - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Pratite nas
Posle plasmana u finale Mundijala, presrećni Lionel Mesi govorio je o tome koliko je ponosan na ekipu i istakao da su bili izuzetno izmoreni, ali je želja za ostvarenjem sna bila veća od umora zbog čega su protiv Hrvatske odigrali najbolje što su znali. Proslavljeni Argentinac potvrdio je da u finalu igra svoju poslednju utakmicu na Svetskom prvenstvu.
Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, na dobrom je putu da osvoji sve što se osvojiti može u fudbalu. Proslavljenom Argentincu u zlatnoj kolekciji fali samo jedna figura odnosno trofej sa Svetskog prvenstva „Zlatna boginja“.
Od trenutka kada je zakoračio na teren i prvi put šutnuo loptu Mesi je sanjao isti san, a 17 godina nakon debitovanja na Svetskom prvenstvu Argentinac je na korak od ostvarenja tog sna.
Sreću koju je Leo osetio posle pobede nad Hrvatskom teško bi bilo ko mogao da opiše, a sam Argentinac nije znao zbog čega više da bude ponosan.
„Ono što sam iskusio je jako uzbudljivo. Ponosan sam što ću biti u prilici da završim putovanje na Svetskom kupu igrajući finale. Sigirno će utakmica u nedelju biti moja poslednja na Mundijalu. Ima još mnogo godina do sledećeg, ne verujem da ću biti u stanju da stignem do njega. Tako da se nadam da ću sve ovo završiti na najbolji način“, potvrdio je Mesi.
Argentina nije lako došal do finala, već u prvom kolu su pretrpeli poraz od Saudijske Arabije, posle čega je ekipi bilo potrebno da vrati samopouzdanje. U polufinale stigli su posle napetih penala sa Holanđanima, iako su prethodno imali prednost tokom regularnog dela od 2:0.
„Uživam jako u svemu. Osećam se dobro. Tako je pred svaku utakmicu. Podneli smo mnogo žrtve da dođemo do ovog finala. Pre ove, imali smo utakmicu koja uopšte nije bila laka. Bili smo izmoreni, ali grupa je izvukla snagu. Igrali smo veoma ozbiljan meč. Znali smo da će biti ovako. Dobro smo se spremali. Znali smo da će oni imati mnogo loptu u nogama, jer imaju dobre igrače na sredini, ali i da ćemo imati svoje šanse, jer umeju i oni da pogreše. Veoma sam srećan. Na ovom Svetskom kupu sam se dosta zabavljao i srećom pomogao ekipi da obavi posao“, istakao je Mesi.
Mesi ističe da je Argentina morala da odigra pet finala kako bi došli do poslednjeg, najvažnijeg.
„Prvi meč sa Saudijskom Arabijom smo izgubili, bio je to težak udarac za nas, jer smo došli sa nizom od 36 utakmica bez poraza. Igrali smo sa ekipom za koju smo verovali da ćemo pobediti. Bio je to veliki test za nas u toj grupi. Opet, ova grupa momaka je pokazala koliko je jaka, svaki meč igrali smo sve bolje. Bilo je teško uraditi sve ovo, jer je svaki meč bio kao finale, trošili smo se u svakoj prilici. Znali smo, ako ne pobeđujemo da će biti komplikovano. Igrali smo pet finala, dobili smo svih pet i nadam se da će i sledeći meč biti isti. Bili smo uvereni da ćemo pobediti Hrvate, jer znamo koliko vredimo kao tim. To nam je sve pomoglo da još porastemo kao tim“, objasnio je Mesi.
O saigračima nije mogao da pronađe dovoljno reči hvale, a koliko podržava mlađe kolege kao i to koliko oni njega poštuju videlo se tokom celog Mundijala.
„Ova grupa igrača pored snage, odlikuje se velikom inteligencijom. Znaju kako da čitaju utakmicu. Skaloni je to već rekao. Ovaj tim zna kad treba da pati, kada treba da ima loptu, kad da pritisne, da se povuče, znamo da pročitamo važne trenutke mečeva", zaključio je proslavljeni Argentinac.
Reprezentacija Argentine igra finale Svetskog prvenstva u nedelju od 16 časova protiv boljeg iz duela Francuske i Maroka.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Katar 2022
Hrvatska se ne miri sa porazom: „Neka nam jave nova pravila“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Katar 2022
Novak se javio sa čestitkom za Hrvate i Mesija
Argentina – Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Katar 2022
Modrić i Hrvati ljuti: „Ubio nas je nepostojeći penal“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala